Kalas och party

Elina skall ha sitt kalas idag... Tillsammans med sin bästa kompis och därför blir det endast barn från hennes klass.

Jag ska på party ikväll.... Det är sååååååååååå läääääääääääänge sen jag var ute och det ska bli så kul.

Vi hörs,

Tankar

Idag har sonen till en av mina arbetskamrater somnat in efter flera års sjukdom i cancer. Han blev 14 år så mina tankar finns där idag...

Han gick i samma skola som min underbara systerdotter och jag känner inte många som har ett sånt stort hjärta som hon, idag har hon skrivit på sin bilddagbok en fin dikt till minne av honom. Jag har endast tagit bort hans namn eftersom jag inte vet om de vill detta eller inte....

Vila i frid !<3

Jag kännde dig inte , har inte ens pratat med dig ..
Men att inte se dig i korridorerna längre känns konstigt , du var inte värd att bli sjuk .
Jag önskar att jag kunde göra något åt det , jag vi alla vet att du aldrig mer kommer att vakna .
Jag har inte så mycket mer att säga förutom att jag hoppas du vet att vi bryr oss ..
Vi satt å gråt i timmar på skolan , med ett ljus framför oss..
Jag hoppas värkligen att du har det bra och att du hör hur mycket vi tänker på dig .
Ditt söta lilla leénde du hade på läpparna dag in och dag ut , kommer vi aldrig mer att se förutom i våra huvuden..

du var så stark !!<3<3

Vila i frid <3


gammalt

Jag hade ju en annan blogg för några år sedan där jag skrev om när jag skulle bli av med mina kilon, men jag han knappt börja skriva på den bloggen innan min pappa fick en stroke... Läste idag de två första inläggen och jag började nästan gråta.. Så här skrev jag:

Stroke

Usch... igår fick jag det där telefonsamtalet som man inte vill ha... Min syster ringde och sa att pappa skulle till akuten för en misstänkt blodpropp. Jag fick panik och började gråta... Sprang och skulle ta bilen för att åka in, men sambon hejdade mig... Jag fixar skjuts, du ska inte köra bil. Skjutsen kom och jag fick vänta ett tag på akuten innan ambulansen kom med min pappa....

Min pappa.. Den starka som man ringer till när man behöver hjälp med vad som helst.. Låg där på en bår och såg helt hjälplös ut..Han tog i min hand och log... Han kunde knappt prata.. Det lät som om han hade hällt i sig en flaska sprit..

Efter ett par timmar i ett rum på akuten så visade det sig att alla prover var jättebra, och jag kände paniken stiga.. De skickar väl inte hem honom????? Men så var det inte.. De skulle skicka honom på hjärnröntgen för att se om det var en blödning eller propp.

Mamma tyckte att jag skulle åka hem och idag ringde hon och sa att någon blödning var det inte, men en propp i hjärnan.. en lindrigare stroke..

Min pappa... min älskade pappa....


Det andra inlägget:

Suck av lättnad och trötthet

Pappa, älskade pappa...

Igår var en dag av trötthet och till slut även lättnad..
Redan knappt ett dygn efter stroken så visar min pappa tecken på att allt kommer att bli bättre och det ganska snart. Han är en fighter min pappa. Busig dessutom.. Han gick själv på toaletten utan att veta om han fick det egentligen. Men han klarade det och det är inte dåligt med tanke på att det inte har gått ett dygn än.

Idag ska jag hälsa på honom.. Det var alldeles för många som gjorde det igår så jag väntade tills idag... Vill inte att han ska vara så trött att han inte orkar prata med mig..

Kram



Ang vikthetsen

Ja nu måste jag också blanda mig i detta pga något som hände idag.

Bestämde mig för att ta med Maja in och handla, hon är feberfri men långt ifrån frisk. Hon får stanna hemma hela veckan för hon är så tunn att byxor ramlar av henne, byxor som inte satt så för 3 veckor sedan. Men ag tänkte att hon skulle få lite luft och göra nåt annat än att se på teve.

Helt plötsligt när hon sitter i kundvagnen så säger hon, jag får inte äta för mycket mat för då blir jag tjock!!!

Jag måste ha sett rolig ut för jag blev helt chockad!?!?!? Det kan jag säga att det kommer inte ifrån mig, för är det något jag har undvikit att prata om så är det att mat och tjock hör ihop. När Elina har frågat om varför någon är tjock så har jag bla sagt att det oftast handlar om att man rör på sig för lite. Jag vill INTE att mina barn ska koppla ihop sånt med mat......

Jag frågade henne vem som sagt så och hennes svar var: Jag sa ju det, hörde du inte det? Suck.. Jag undrar bara vart det kom ifrån. Hon ser nästan bara på SVTB och jag har svårt att tänka mig att det är något program där som pratar om det på detta sätt.

Underligt i alla fall, hon är bara 4 år...

Maja

är fortfarande sjuk... 38.8 imorse, ögonen rinner och hon hostar

Inatt när jag kom hem så sov hon i gästsängen och Mats hade skrivit en lapp till mig att jag skulle lägga mig hos henne.

Hon vaknade till lite och jag sa till henne att jag älskar henne. Då svarade hon halvt vaken, halvt sovande...

"- Jag älskar dig många gånger mamma för att du kommer hem  till mig"

<3 Sötnos

Läst bok

Nu har jag läst ut Vänninan av Eva Franchell och jag tycker att den var bra. Inte för att det var skvaller i den men ändå lite inside information om hur det går till i politikens korridorer.

Så mitt råd är att om man gillar denna typ av böcker så ska man köpa den.

Nu vet jag inte vad jag ska läsa, har några (läs ett helt gäng) olästa böcker som jag har beställt, glömt att avbeställa eller fått men ingen av dem riktigt tilltalar mig för stunden.
Flyga Drake är en bok som jag så gärna vill läsa men jag har börjat på den ett flertal gånger utan att kunna fortsätta. Tusen strålande solar sträckläste jag och sov minimalt under den tiden och jag tycker att den var undebart bra.

Men jag kanske ska försöka igen? Ja jag tror det, det var ju ett tag sedan nu...

Positivt

Kände för att skriva något positivt.....

GRATTIS SVERIGE TILL VM-GULDET!!!!!!!!!!!!!!

Vilken härlig andra halvlek det blev...


Here we go again

Jag kan ju inte med gott samvete skriva att Maja verkade helt frisk i helgen, men nog gick det åt rätt håll. Hon var sådär sur, vrång, trotsig och jätteglad i en salig blandning och det är ju den Maja jag känner igen.

Igår eftermiddag började jag känna mig hängig och fick huvudvärk och låg mest hela kvällen och på natten hade även jag feber. Idag är jag trött och har lite huvudvärk men ingen feber.

Maja då? Jo hon har 39.2 och ligger i sängen och "mår inte så himla bra" som hon säger själv.

När ska vi bli friska?

Läst bok

Jag har ju faktiskt under dessa två VAB-veckor hunnit läsa ut en bok och börjat på en ny...

För några år sedan fick jag Tara Flynn av Geraldine O´neill av min svärmor och ibland är böcker sådär bra så man inte kan sluta läsa och just detta var en sådan bok. Hennes väninna hade fortsättningen Allt du kunde önska, Tara. Sträckläste även den och när den var slut så ville jag ha mer, mer, mer. Men det fanns ingen fortsättning och hur jag än sökte på nätet så verkade det inte som om det skulle komma någon fortsättning heller.

Jag glömde bort och när jag strax innan jul fick hem en medlemstidning från en bokklubb så var den bara där, tredje boken om Tara Flynn. Den heter
Lyssna till ditt Hjärta, Tara och nu har jag alltså läst ut den.

Lite sorgligt var det att jag glömt en del saker från de första två böckerna men den var nästan lika bra som de. I alla fall läste jag ut den på 4 dagar och nu vet jag faktiskt inte om jag önskar fler böcker. Efter nummer 2 så fanns det en naturlig fortsättning kändes det som, men nu räcker det för min del. Kommer det en till kommer jag köpa den det vet jag, men jag längtar inte nu som förra gången.

Nu har jag beställt en ny bok som jag har börjat i idag, Väninnan av Eva Franchell
När jag inte läser kriminalromaner eller kärleksromaner så gillar jag böcker om riktiga händelser, gärna självbiografier och tragiska händelser (hur man nu kan säga att man gillar det) och efter 3 kapitel så fängslar den mig trots att den handlar en del om politik som jag annars har svårt att läsa om.

Nu väntar sängen om en liten lässtund innan jag slår igen mina blå (eller grå)

pics

Det har ju inte blivit så mycket bilder tagna, men jag lyckades fånga Majsans ögon. Tyvärr syns det inte hur illa de egentligen såg ut... Pluttfisen. Nu har vi i alla fall lyckats att få henne i säng... Hon har inte sovit på dagen idag, men tar väl igen för hela dagen i soffan igår.


Bebben gosar med en gran


Bebben spanar


Tårar rinner på Maja som här har 40.4 i feber...


Mycket piggare idag i alla fall

rapport från sjukstugan

Elina blev inte något mer sjuk efter att hon spydde i förrgår, men hon var hängig och trött hela dagen. Maja var riktigt risig igår och orkade inte ens stå upp när hon skulle på toa. Till slut tog jag febern på henne på eftermiddagen för hon kändes så in i bombens varm.

40,4 stannade termometern på och då tvingade jag i henne en alvedon och jag undrar vart hon får krafterna ifrån att proterstera så... Men jag ville få ner febern lite. Ögonen rann konstant på henne så hon ser ut som en tvättbjörn med röda ringar runt ögonen.

Hon är ju ganska dramatisk Maja så här kommer några citat från igår:
- Mamma, jag mår inte bra
-Mamma jag mår verkligen inte bra nu
-Mamma, jag mår inte bra det känns som om jag inte lever längre
-Mamma jag behöver nog lite mera glass nu
-Men mamma, hur ska jag orka kissa helt själv

Idag har hon inte haft feber men inte orkat så mycket, mest legat i soffan och kollat på film.

Världens snällasta morfar ringde idag och frågade om han skulle hämta Elina... Hon packade en väska med kläder och lite spel och så kom han och hämtade henne. Ringde för att höra hur hon mådde och då var hon i stallet med kusinen...
Världens snällaste morfar kom förresten hit igår så att jag kunde åka och handla alldeles själv också.
Tack världens snällaste morfar.

Nu är det fredag och mys med popcorn och let´s dance

Heja  Morgan Alling och Geroge Scott (även om den senare inte är så värst bra....)

Ha en trevlig helg
Hälsn från Sjukstugan

:-(

Igår fick Elina gå till skolan, hon var feberfri hela tisdagen och enligt henne själv så var hon jättepigg och mådde jättebra. Kanske skulle jag ha reagerat på alla "jätte" så fort man frågade om hon kände sig OK, men det är lätt att vara efterklok.

Vi följde i alla fall alla "regler" som finns och hon var inte bara feberfri utan hon och jag var ute en stund när jag skottade snö och hon ville inte gå in och vi hade snöbollskrig. Jag brukar alltid ha som regel att se till att gå ut och se om de orkar med någon aktivitet för då vet man att de är redo att gå tillbaka till skolan.

När vi satt i soffan och kolla på Bollibompa så slumrade jag till och vaknar av att Elina gråter och säger att hon måste spy.... Yr i bollen svarade jag att hon skulle gå på toa.. Hon han nätt och jämnt dit och de första orden hon yttrar när hon är färdig är "Jag vill gå till skolan imorgon, jag vill inte vara hemma" och så grät hon hejdlöst...

Imorse vaknade jag av att Maja kom och ville ligga hos mig en stund, hon var brännhet och hade feber

GAH, jag blir tokig.. Men nu isolerar vi oss ända till måndag så ska vi nog bli friska!!

Igen

I morse när Elina vaknade såg hon så hängig ut.. Men hon hade varit uppe tidigt på lördagen och vi var hos bekanta sent på kvällen så jag tyckte inte det var så konstigt.
Så ringde kompisen och Elina har ju inte lekt med någon på en vecka så jag skulle skjutsa dit henne. Men först tog jag febern på henne för att vara påd en säkra sidan. Men 36,9 visade tempen och hon fick åka.

Hämtade henne redan vid 14-tiden för farmor/svärmor kom hit och skulle bjuda oss på lunch (lyxigt som bara den)
Kompisen ville följa med hit och det fick hon, men jag tog febern igen för nu tyckte jag hon var varm dessutom... 38,8 visade den då *suck*

Men hon ville inte att kompisen skulle åka hem, så jag ringde hennes föräldrar och de sa att så länge Elina orkar så var det OK för dem, de hade ju redan lekt hela fömiddagen ändå.

När kvällen kom hade hon 39,4 så hon blir hemma imorgon igen... Töligt, framförallt för Elina som så gärna vill till skolan och förra veckan fick hon ju bara två dagar i skolan tack vare magsjukan.


Award

Jag fick ju en award härom dagen och nu är det min tur att ge till den/de mammabloggar som jag tycker är värda detta.

För att vara lite tråkig så ska hon som jag fick den av få en tillbaka MammanJ, inte för att hon är tråkig - inte alls. Hon skriver roligt och många tänkvärda saker. Sen har vi ju döttrar i samma ålder, det var så vi "lärde känna" varandra. En mailinglista för oss som fick barn 2001.
 Sen har vi min underbara kompis Hunney som jag inte riktigt vet om jag får länka till... Men hon skriver så alldeles underbart även om det inte är så ofta, så spelar inte det någon roll för när hon skriver så är det så bra ;-)


Varsågoda

När jag tänker efter så läser jag inte så många mammabloggar, men jag har några andra bloggar som jag vill tipsa om, vanliga människor som skriver bra och berör mig och får mig att tänka efter både en och två gånger...

Det här är en tjej som inte bara skriver bra utan kämpar och kämpar och jag önskar att det fanns ett trollspö jag kunde vifta med så att allt blev bra för det unnar jag henne...

Finnjonna har jag läst ett tag nu och hon skriver också så att det berör en, att "få" barn är inte så självklart för alla vilket gör att man ser sina barn som en gåva och att man skall skatta sig lycklig över att de kom till oss.

Singelpappa fick jag tips om för någon dag sen och där får man också en stunds eftertanke om vad som är viktigt i livet, att ta vara på dagar man har tillsammans för man vet aldrig...

Nu är klockan mycket, vi har varit på trevlig middag hos goda vänner ikväll! Det är också något man ska ta tillvara på. Vänner är guld värda och mitt i småbarnslivet kan jag ibland känna att jag är alldeles för dålig på det, men jag hoppas att ni som känner mig vet att ni betyder mycket för mig även om det går långt mellan varven man ses eller hörs av.

Kram och godnatt



Surprise x2

Barnen har ju varit hos mormor och morfar inatt för de skulle till badhuset i morse...

Då hände det något alldels fantastiskt ovanligt här hemma i huset i morse.

Nr 1: Jag vaknade efter Mats i morse, vet inte när det hände senast

Nr 2: Jag fick frukost på sängen.........WOW

Ha en bra lördag!

Award


Jag har fått en award!!!

Tack så mycket till
Mamman J

Nu ska jag jobba och fundera ut till vilka jag vill ge den här....

Ha en trevlig helg!

Idag

Idag sov vi länge.... Maja väckte mig i morse och ville sova i gästsängen. Hon var inte dålig men kunde inte somna i sin eller vår säng. Men när vi la oss i gästsängen så slocknade hon direkt....

Efter frukosten så lekte de med varandra jättelänge och hade jättekul, jag blev förvånad med tanke på att de inte leker så ofta och nu när vi varit hemma så länge så går de varandra på nerverna men idag var det annorlunda.

Vid halvett klädde vi på oss och åkte vi iväg och slängde en massa skräp, när vi var tillbaka hemma så fortsatte de att leka tillsammans och hade kul. Det var underbart väder ute och jag satte mig i en stol och fotograferade fåglar... Var nog ute i 1½ timme innan vi gick in och åt.

Rastlösa som vi är alla 3 så åkte vi iväg en gång till och slängde resten av skräpet. Elina och Maja var överlyckliga när de fick slänga flaskor och det kraschade. Ibland krävs det inte mycket.

På vägen hem köpte vi mjöl så vi kunde baka hallongrottor. Elina och Mats tog en promenad, hon har såååååå mycket energi nu och längtar tillbaka till skolan imorgon.

Vid 19-tiden fick Maja jättejätte ont i magen och så var det dags igen, lös i magen som attans. Vet inte om det är en reaktion på nåt men hon får vara hemma imorgon också.

Som sagt, världen konstigaste magsjuka har vi upplevt denna vecka.

Lite pics från dagen som vanligt........


Fina modeller det finns i naturen


Vacker fotoväder


Tittut


Maja när hon rullar bollar  som ska bli hallongrottor


Elina likaså


Använde skrädmjöl blandat med vetemjöl därav färgen


Rullla rulla


Syskonen


Hallonsylt


In i ugnen och så är det klart

Filmtajm

Nu var det längesedan jag la upp lite filmer... Eftersom jag inte har något bättre för mig kl halvett på natten så gör jag det nu :-)




Bebben kelar med Majas docka :-)



Elina åker skridskor, hon blir bara bättre och bättre



Maja i pulkabacken



Synd att det hörs lite dåligt, men Maja satte sig framför Bebben och sjöng vaggvisor för henne

Igen

Inatt vid 2-tiden blev jag väckt av Maja som hade så ont i magen.... Vi gick till gästrummet och hon kunde inte sova för hon hade ont i magen och ville spy... Hon hängde över hinken till och från i en timme. Sen satte vi på en film, Maja kolla och jag slumrade. Vid halvfemtiden somnade hon äntligen om igen...

Elina hade väckt Mats strax efter vi somnade och hon har spytt 2 ggr i morse, vad är detta för konstig magsjuka?????

Efter det har det inte varit någonting och vi har ätit mat, lekt, pysslat. Maja och jag gick ut en stund men det är ju såååååååååååå tråååååååååååkigt ute. Vi matade fåglarna och städade lite i Mats bil innan vi gick in igen. Strax efter 14.00 kom Elinas klasskamrat med läxor till Elina som blev alldeles överlycklig för det var 2 nya böcker och hon kastade sig över läxorna och gjorde klart de på en timme.

Vi gick ut en liten sväng till alla 3 så att Elina också skulle få lite luft. Hoppas, hoppas att det inte blir något mer nu för då kan de få gå till dagis/skola på torsdag....

Jag skulle ju ha varit på jobbet idag och Mats varit hemma, men jag pratade med min chef igår och vi kom fram till att eftersom det går så mycket sjukdomar på jobbet nu så ville hon helst att jag stannade hemma. Det var anledningen till att jag ringde upp henne för jag kände samma sak... Men tråkigt för jag ville ju så gärna vara med på teambuildingen..

Här kommer lite pics från idag...


En liten pippi


Bebben var ute en liten stund också


Bus-Majsan


Blek Elina ute i mörkret


Lite kvällsgungning...

04.30

04.30 i morse blev jag väckt av att Elina stod bredvid mig och sa att hon hade ont i magen....Suck, då var det alltså dags för henne nu då....

En timme senare spydde hon.... För tillfället är hon jättepigg så det verkar vara samma som Maja hade. Hon var ju aspigg mellan sina spyattacker....

Så det är VAB idag, imorgon är Mats hemma (om jag inte är sjuk själv då vill säga) för då ska vi ha teambuilding på mitt jobb och det vill jag inte missa.

Tyst det är i huset...

Jag åkte in till jobbet en sväng, hade lite som jag kände mig tvungen att göra och eftersom Maja inte får gå på dagis imorgon så ska jag vara hemma. Det har gått 48 timmar imorgon kväll och hon blödde näsblod 4 ggr under eftermiddag/kväll så hon hade inte fått gå oavsett den där 48-timmarsregeln.

Nu är det så tyst här i huset, Elina hade ont i magen när hon skulle lägga sig så hinken står bredvid hennes säng, håll tummarna för att det inte blir något. Iofs så sa hon igår att hon också ville ha magsjuka eftersom man får cocacola och nötcreme och så tycker alla synd om en..

Det där med nötcreme tror jag hon minns från hon hade hög feber för länge sen, för jag kan inte minnas att vi har gett det i samband med magsjuka i alla fall. Cocacola är ju klassiskt när man har magsjuka men de är att roliga. Om hon får det så ska jag påminna henne om det när hon mår som sämst... hehehe

Just nu sitter jag och fyller på hennes ipod med musik, lyckades tömma den av misstag men hade lovat henne att lägga in lite mer musik från hennes Idolskiva mm så det är väl bäst jag håller mitt löfte.

Lite bilder från helgen också...


Minipizzor efter tips från Jessica, uppskattat värre hos både sambo och Elina


Mums


Maja igår kväll ca 23.00 hur pigg som helst, men hon är ju nästan lika blek som nattlinnet


Elina med sin älskade födelsedagspresent


Maja hackar lite is, väskan hade hon fågelmat i


Efter 20-25 minuter så orkade hon inte längre

Magsjuka - del 2

Det var magsjukan :-(

När hon hade varit vaken en stund så spydde hon igen flera ggr.... Men samma syndrom som tidigare på dagen, när hon var "klar" så blev hon jättepigg så klockan 2 inatt stängde vi av Lejonkungen och sen låg hon och pratade och berättade massa saker för mig innan hon äntligen slocknade runt 3-tiden...

I morse var hon jättehungrig och fick en minifrukost som hon svepte i sig, efter ett par timmar så åt hon en banan och (peppar peppar) har fått behållt det.

Nu hoppas jag att det stoppade med henne och att ingen annan får det....

Magsjuka

Idag tror vi att magsjukan kom till oss (kan den smitta via bloggar, eller vad tror du MammanJ??)
Maja vaknade med jätteont i magen, och vi serverade henne frukost direkt eftersom hon inte åt så bra igår (skäms så jag vill inte berätta varför) men hon kunde inte få i sig nåt.

Efter ett tag fick hon i sig lite smörgås och då blev hon lugnare en liten stund men till slut spydde hon.
Men hon piggnade på sig och lekte för fullt och vi åt fiskbullar till lunch och hon åt en hel portion. Vi trodde nog att det var pga igår som hon hade varit dåligt med ätande igår.

Men efter 1 timme så kom det från andra hållet istället och hon sprang på toaletten flera ggr.

Men ett tu tre så var hon pigg igen, men när jag skulle börja göra kvällsmat så började hon gråta och skrika och ville spy och springa på toaletten samtidigt.. Det kom dock inget och hon bara grät och grät tills hon somnade.

Vaknade alldeles nyss och har fortfarande ont i magen..Lilla snurpan kom upp och sa:

Mamma, vad ska jag ta mig till med magen?

Lättmjölk, lättfil och lättmargarin

I höstas på förskolans föräldramöte så fick jag reda på att det sen en tid tillbaka serveras lättfil och lättmargarin till frukosten och lättmjölk till alla måltider.
Jag blev helt paff och frågade naturligtvis varför, och personalen (som inte alls var nöjda med detta beslut) hade haft besök av kostansvarig från skolområdet som hade med sig en pärm med massa olika diagram mm som visar att barnen får i sig allt de behöver ändå.

Jag köper inte alls detta och jag lovade att kolla upp detta med någon på kommunen. Glömde faktiskt bort det men nu i december kom jag på och mailade till kostchefen på Karlstads kommun. Jag skrev att jag undrade varför, för man har ju fått lära sig att små barn inte ska ha lättprodukter och alla tillsatser som är i lättmargarin vill jag inte ens prata om.

Jag fick ett jättetrevligt svar om att de följer Livsmedelsverkets
Bra mat i förskolan och jag har inte lusläst den än, men efter att ha läst på lite andra sidor så kan jag förstå rekomendationen av lättfil och lättmjölk.

 Lättmjölk och andra magra mjölkprodukter rekommenderas för att minska på det mättade fettet. Lättmjölk är dessutom en viktigt D-vitaminkälla, vilket inte standarmjölken är. D-vitamin är viktigt eftersom det har visat sig att barns intag av D-vitamin ligger under rekommendationen. Rådet att dricka lättmjölk gäller alla oavsett kroppsvikt och syftar inte till att minska intaget av energi, utan av mättat fett.

Men det står även så här, och det tänker jag gå vidare med:

Till bröd rekommenderas ett matfett med minst 70 g fett per 100 g och inte lättmargarin


Så denna följetongen kommer definitivt att fortsätta, annars kommer jag fråga om det är OK att ta med bregott hemifrån till mitt barn.
Jag är ju själv överviktig och ska väl helst käka lättprodukter, men mina barn är INTE det.

En i skolområdet hade uttryckt sig att barn i skolområdet är så överviktiga så det räcker med lättprodukter. Jag vill å det bestämdaste hävda att det är inte standard/mellanmjölk-fil och bregott som gör att våra barn idag är överviktiga. Det är vad som äts hemma och på helgerna OCH bristen på rörelse hos våra barn och ungdomar....



Helena tycker till & Lästa böcker

Imorgon tänkte jag skriva om ett ämne jag har haft i tankarna ett tag och så har jag ju läst en bok också, eller två men det är Sanningen om Gömda som gett mig mest att tänka på...

Syns imorgon

Foto


Premiärturen till Norvalla...


Elina ser inte så road ut, men hon hade jättekul


Här är nere vid idrottsplatsen när de hade spolat


Elina åkte skridskor i nästan 3 timmar denna dag.


Maja är helt förtvivlad för att Mats har tagit hennes skor och ställt upp en slalombana


Elina åker slalom


Hon kunde inte riktigt släppa detta med skorna så vi bytte om och gick hem i förväg


Det var alldeles underbart vacker ute....






Gott Nytt År


Maja på leklandet


I bollhavet


Elina klättrar


Larssons sisters


Maja klättermus

Leklandet

Idag skulle vi åka skridskor inne i stan, Mariebergsviken. Grilla korv och ha det mysigt. Men termometern stod på -16.1 i morse och prognosen sa att det skulle vara 10-12 minus under dagen. Då kan man ju förvisso åka lite skridskor men att vara ute och grilla korv också kändes inte sådär bra.

Vi bestämde oss för att åka
HIT istället, det öppnade på annandagen och det känns jättekul att ha ett lekland här i Karlstad. Vi var ju till Örebro förra året och även om detta inte är riktigt lika stort så var det ett alldeles underbart ställe för våra barn som har en del överskottsenergi nu efter långledigheten.

Vi klättrade, lekte, hoppade åt en stor brunchbuffé, åkte rutchkanor, dropslide (!) osv. Kompisarna E, M och E var också med och alla hade helt enkelt jättekul.

Lägger in lite bilder i ett annat inlägg där jag samlar lite bilder från förra veckan också...
Nu är det bara en dag kvar innan det blir jobb igen.... Jag känner att jag faktiskt skulle kunna vänja mig vid att vara ledig en längre tid... Så mysigt att spendera dagarna med barnen och göra massa saker...


Elina 8 år - sammanfattning

Nu så tänkte jag göra en sammanfattning av Elinas 8-årsdag....

Dagen började med att Maja kom vid 8-tiden och ville ligga hos mig, men vi gick upp istället och lyckades få med oss Mats utan att väcka Elina.. Vi tror i alla fall att hon sov, hon såg groggy ut och dessutom sa hon att hon vaknade av att vi sjöng och hon brukar inte klara av att ljuga. Vi fixade i alla fall frukostbrickan med smörgås, flagga och ett ljus (som vi glömde tända) och gick in... Så här såg hon ut då


Visst ser hon nyvaken ut?

Hon blev jätteglad, Maja däremot gömde sig inne i sitt rum och var skitsur för att det inte var hon som fyllde år. Hon frågade hela dagen om hon kunde få fylla år imorgon istället ;-) Elina försökte i alla fall trycka i sig smörgåsen men precis som jag numer har hon jättesvårt att äta när hon är nyvaken.


Ser nästan likblek ut stackarn....

Sen fick hon öppna sitt paket och hon såg både chockad och glad ut när hon såg att det var en digitalkamera. Hon fick ju en filmkamera i julklapp som hon var nöjd med. Hon visste inte att det var en premie från jultidningarna. Hon skulle ju sälja jultidningar men det vart bortglömt, men några hade ju redan beställt och då sa vi att filmkameran fick bli en julklapp. Men denna "riktiga" kamera var en av de sakerna hon önskat sig men inte trodde hon skulle få.


Det är obetalbart att se ens barn visa äkta glädje och att man har prickat rätt vad gäller present.

Vi hade ju sagt till släkt och vänner att de skulle komma på eftermiddagen, men en kompis till Elina ringde. En som hon inte leker med så ofta och hon fick komma hit. Hon visste inte att Elina fyllde år, och vi sa inget förrän hon kom hit. De fotograferade hejvilt och hade jättekul. Mats och Maja tog sig en tur ut i det vackra vädret.


Denna fina mössa köpte hon sig igår på H&M för pengar hon fick i julklapp.


Stolt fotograf


Bild tagen med Elinas kamera



Vi bakade bullar också, innan kompisen kom

Sen trillade det in lite folk, Kjell kom allra först och av honom fick Elina pengar....Eftersom Elina älskar pengar så var det en perfekt present. En del säger att det är tåkigt att ge det men till Elina är det inte tråkigt för hon älskar som sagt pengar och är dessutom jätteduktig på att spara. Hon har dessutom full koll på hur mycket hon har. Lånade en tjuga av henne till aftonbladet en söndag och på kvällen när hon kolla i sin plånbok så skrek hon att det fattades en tjuga... hihihi Jag betalade givetvis tillbaka den....... Sen kom mormor, morfar, moster, annika, jennifer, zanna, björn, ida, marcus, kalle och lina... Fullt hus med andra ord. Lina som är kusin Kalles tjej hade Elina önskat sig hit på sin födelsedag. Men hon blev nästan lite blyg för henne... Hon fick fina presenter och var en mycket nöjd 8-åring.












Ett urval av presenter...

Sen helt plötsligt så skulle alla åka, men kusin Ida ville stanna kvar så jag lovade att skjutsa hem henne sen. Min kompis Annika var kvar också så vi fick en pratstund för oss själva och det var inte fel.. Inte så ofta vi kan prata i lugn och ro... Vi träffas ju inte för ofta heller för den delen.  Men vi hade en del intressant att prata om, trots att jag var lite sur först ;-)

Sen åkte de hem och kvar var Ida... Majsan slocknade framför teven och var helt slut. Trots all uppmärksamhet på storasyster så var hon en liten ängel med några undantag under dagen.



Elina blir friserad


Gene Simmons släng dig i väggen...


Sötaste kusin Ida och Elina (som har Ida och sin andra kusin Jonna som idoler)


Igen... två snygga brudar


Elina fick lov att bli sminkad av Ida och trots att jag inte gillar det så kan jag inte låta bli att bli impad av Elinas ögonfransar... Skulle vilja ha dem själv....

Som jag skrev i förra inlägget så slutade dagen med att jag sjöng för henne 23.03, tiden då hon föddes. Klockslaget som för alltid (tillsammans med 11.30 041117) kommer att vara det bästa och lyckligaste i mitt liv. Minns det som om det var igår... Vilken lycka, går inte att beskriva i ord. Men i ord kan man säga
Jag älskar dig min pluttfis!!!

En sista bild, Elina är trött och vill sova...


Godnatt 8-åringen


små fötter

Elina, Maja och jag tog oss ett bad. Bubblade och hade det skönt. Efteråt är man ju sådär skrynklig på fingrar och Maja upptäckte att hon var skrynklig på tårna också. Men hon hade ett annat ord för tår.

- Mamma kolla på de här små fötterna, de är också skrynkliga!

Passar på att lägga in en bild på Maja från igår, hon åt lite väl mycket godis så nu får vi borsta tänderna ordentligt!


leka och exakt

Hej,

En snabb uppdatering bara, full sammanfattning kommer imorgon men jag måste bara berätta en kul sak.
Elinas kusin Ida som är 13 år stannade kvar hos Elina för att "va" med henne (inte leka alltså)

De grejade och grejade, hon fixade håret på Elina och sminkade henne (ja idag sa jag ja till det faktiskt) När de hade visat upp sig för oss skulle de gå tillbaka till Elinas rum och då utspelar sig följande konversation...

E: Ska vi leka (minns inte vad det var hon ville leka)

I: Elina, jag leker inte....?

E: Nä nä, men vad det nu är vi gör ska vi göra det då?

Gissa om jag fnissade i köket...

Vi skjutsade hem Ida och i bilen hem så såg jag att klockan drog sig mot Elinas verkliga födelsetid. Jag ringde fröken ur (klockan i bilen går inte riktigt rätt) och får höra: Tjugotre - tre - och noll... Tjoho jag sjöng Ja må hon leva eftersom Elina föddes 23.03.

Nu ska jag följa de sista skälvande minuterna i semifinalen i Junior-VM - HEJA SVERIGE

Elina 8 år!


Tänk att vår älskade Elina fyller 8 år! Jag fattar inte vart åren tar vägen???
Så här såg hon ut i morse när hon fått sin digitalkamera, det är den jag har tagit kort med!!

Många pussar och kramar till dig Elina!!!!!

Maja

Idag när vi var och åkte skridskor så ramlade Maja stup i ett... Ibland självförvållat och ibland var det faktiskt lite "halkigt"
En av gångderna skriker hon:

- Vad är det för fel på mina skridskor????

;-)

Varning för tårar

Idag var vi inne i stan och handlade det sista till imorgon när Elina fyller 8 år. Svängde förbi svärmor för att hämta kakor som hon har bakat. Hon är förkuld och kanske inte kunde komma imorgon.

Hon satt och tittade på Oprah och det handlade om en liten tjej från Filippinerna som sjöng så vacker att tårarna rann. Hon hade vid tre års ålder blivit vittne när henns pappa nästan misshandlade mamman till döds. Sen levde de jättefattigt, mamman jobbade 16 timmar om dagen, 6 dagar i veckan... Ibland hade de knappt mat och de var tom hemlösa under en period. Lilla flickan var med i talangtävlingar och vann ibland lite pengar som gick till mat.

Nu var hon i alla fall på besök hos Oprah och sjöng My heart will go on för hennes största idol var Celine Dion. Efter att hon sjungit hade de Celine med på storbildslänk och tjejen kunde inte prata... hon bara grät (jag med för den delen) och det slutade med att Celine bjöd in henne att sjunga duett med henne i Madison Square Garden.

När jag kom hem gick jag in på Oprahs hemsida och hittade
detta och då grät jag ännu mer..... WOW säger jag bara.


Oväntat besök

Igår skulle vi fira med familjen ett lugnt Nyår. De senaste 7 åren har syster yster och systerdotter varit här, men i år ville Jonna fira med en kompis... Hon är ju trots allt 13 år nu och kan inte hålla moster i handen varje nyår hahaha även om jag skulle önska det.

På dagen gick Mats och barnen ner till isen som var spolad och åkte skridskor, och då ringde en fiskekompis till Mats. De skulle haft besök som blev sjuka och frågade om de fick komma på en fika. De har tre barn, en som går i samma klass som Elina och en som är lika gammal som Maja och så en äldre. De kom hit och fikade, och efter en stund frågade vi om de inte ville stanna kvar och fira nyår med oss och de tackade ja.

Så fram med lite mer mat, de åkte hem och hämtade diverse godsaker och sen åt vi 3-rätters och hade en jättetrevlig kväll/natt. Maja hängde tyvärr inte med ända till tolv, vi försökte få henne att sova lite på dagen men det gick inte och hon slocknade efter 22.

På tolvslaget skålade vi i hallonsoda och sen gick alla ut och sköt raketer.... Dock inte jag som är räddare än en hund för raketer. Satt i fönstret och tittade en stund, men när en raket sköt iväg åt fel håll och så när träffade de som sköt då vågade jag inte ens titta längre.

De kom dock in välbehållna allihopa tack och lov och sen var det i princip godnatt!!!

En mycket trevlig kväll blev det som sagt, alltid lika kul med de oväntade!

GOD FORTSÄTTNING PÅ ER ALLA!