Veckan

Första veckan med en kissemiss i huset har varit bra, kissemissen syns inte så mycket för hon är fortfarande lite skygg för oss men det går framåt hela tiden. Hon sover i vår säng eller Elinas till Elinas stora glädje...

I måndags var Elina till tandläkaren och snälla snälla morfar följde med henne eftersom jag glömt bort att ändra tiden pga av ett möte på jobbet. Snälle morfarn skjutsade Elina till mitt jobb sen och hon satt snällt och lyssnade i 45 minuter på 4 vuxna som pratade post..

Sen fick hon följa med mig ner i produktionen en liten stund och fick t.o.m hjälpa till lite.. Hennes favorit på mitt jobb som heter Fredrik pratade med henne så hon blev lite röd i ansiktet... Förra gången (för ett år sedan) var hon med på mitt jobb och vi satt och fikade med Fredrik och några till. Jag fick ett telefonsamtal och Elina satt kvar. Han pratade med henne och lyssnade när hon läste ur Aftonbladet. Just det att han pratade med henne som en "vuxen" och inte bebisspråk (om ni förstår vad jag menar) gjorde att hon föll pladask för honom.

Igår var jag på en föreläsning,
Värmlands Idrottsförbund  fyller 100 år och Sisu Idrottsutbildarna hyllade detta genom att bjuda på en Jubileumsföreställning med Stefan Holm och hans mentale tränare Christian Augustsson om deras samarbete under Stefans karriär. Det var mycket intressant och roligt, 3½ timme gick jättesnabbt.

Idag har jag haft en ledig dag, och det har varit underbart. Elina hade en kompis här och när Mats kom hem så åkte jag och Maja in till farmor och fikade. Sen handlade vi och åkte hem.

Förra veckan var ju Elina sååååå jätteledsen för att hon inte kunde gå med granntjejerna på Hallowenrunda, och kl 20.00 idag ringde det på dörren och granntjejerna skulle gå idag också. Jag är ju inte riktigt förtjust i detta, men efter att ha gått igenom vad jag inte tolererar så släppte jag iväg en lycklig Elina som kom hem 1 timme senare iskall och jättetrött. Somnade på 1minut...

Här är några utvalda favvobilder från veckan som gått


Här hittade vi Bebben första natten hon sov hos oss, en lycklig Elina väckte mig 03.30 för att berätta att han låg hos henne... Vi hde tagit kort på kvällen innan för att kunna visa henne att hon hade legat där.


Maja har sovit extremt dåligt senaste veckan, om det beror på timmen vi drog tillbaka vet jag inte men mörk under ögonen har hon varit hela veckan....
Men det ser lite konstigt ut ändå, hoppas bara att det inte är allergi :-(


Elina gungade i kompisgungan på skolan och slog sig lite...


Så här såg häxan Elina ut





100 gånger

Igår när jag lämnade plasma så fick jag en fin t-shirt där det står att jag har lämnat plasma 100 gånger, gissa om jag blev stolt...

Har ju precis börjat lämna igen efter ett långt uppehåll. Hade inte en aning om att jag hade lämnat så många gånger :-)

Frågesport

Nu hamnade jag här framför datorn och fick lite tid över....

HÄR

kan du se vad du kan om mig

LYCKA TILL!

Kissemissen



Det verkar inte som om att jag har någon allergi, det har ju gått 4 dagar och jag känner ingenting hittills. Hon är iofs inte så synlig denna lille kissemiss. Än så länge gömmer hon sig mest under soffor och sängar. Men hon har sovit i vår och Elinas säng vid fötterna. Så då om någon gång borde jag ha känt av allergin.... :-)

Nu är det bara ett arbetspass kvar av denna vecka, fredag har jag fridag å det passar ju som handen i handsken att Elina har höstlov. Jag har skrivit det förut att jag inte gillar att lämna henne i skolan när jag har min lediga dag och nu slipper jag det... Tjohohohohohohoh

Vi hörs

Veckan som gått

Summering av veckan som gått...

Veckan började med ett maratonpass 14-02, så när jag skulle hämta barnen 13,30 på tisdagen var jag ganska trött. Maja var förvirrad när jag kom för hon är inte riktigt bekväm med att man hämtar på andra tider än hon är van.. Med några få undantag så lämnar vi 7,30 och hämtar 15,30 och andra tider blir liksom fel för henne...

Dagen efter att Maja hade rivit sin kompis hade hon och en annan liten bustjej klättrat upp och hämtat saxar för att sedan klippa sönder alla andra barns namnlappar på sina lådor...
Inte för att jag tycker att det är kul att hon klipper sönder saker, men då blir jag mer full i skratt för det är ju mer busstreck. Att hon slår/buttar/river gör liksom mer ont i en... Man vill ju att barnen ska vara snälla..

Minns att Elina var i exakt samma ålder när hon också hade en sån här period, hon började bitas (det har inte Maja gjort än peppar peppar) och blev allmänt busig under en eller två månaders tid innan det bara slutade.

Glädjeämnet för veckan var när Elina hade med sig sin självutvärdering som hon och hennes lärare gjort tillsammans inför utvecklingssamtalet vi snart ska ha. Där stod det bara massa positiva saker, som att hon är ordningsam och rädd om sina saker. Det känner jag tyvärr inte igen, för här hemma är hon slarvigare än slarvigast.. En annan sak var att hon ofta får hjälpa sina klasskamrater när de kört fast och inte kan sin matte, svenska eller vad det nu kan vara.
Stod också att hon kan bli otroligt ledsen om hon inte förstår eller om saker "plötsligt" händer.. Hon är som Majsan, rutiner är viktiga och hon vill helst vara förberedd på det mesta.

Igår kväll sov Elina hos sin farmor för de skulle på teater, samma teater skulle jag och Maja på med S och E. Men Elina ville vara hos farmor. Då får hon full uppmärksamhet i ett dygn och farmor och hon spelar spel och myser.

Maja somnade 22,30 igår kväll och tyckte att det var dags att gå upp 06 i morse........ Men teatern gick bra faktiskt.
Efter teatern så åkte vi raka vägen hem (eller en krokig omväg förbi McD först) för att Bebben skulle ju komma. Maja blev mest glad för att det var hennes favvofröken på dagis som kom och levererade katten.

Än så länge verkar det gå bra, hon är inte så bekväm men kommer med ett mjau så fort man ropar på henne. Hon har både ätit och kissat på lådan. Hoppas, hoppas att jag inte är allergisk längre. Det har ju gått så bra i många år nu.

Over and out

Ny familjemedlem

Hej, så här ser hon ut vår nya familjemedlem....Vi har henne på prov än så länge så får vi se hur det går. Men söt är hon i alla fall, eller hur??

Bebben heter hon

Aja baja Maja

Idag när jag hämtade Maja hade hon varit dum. Rivit en annan tjej i ansiktet så det blödde.... Fy fy Maja

Jag vet att det är sånt som händer på dagis, men det är aldrig roligt när det är ens egna barn som gör sådant!

Jag tävlar


Har länge velat göra en proffsfotografering med mina barn och nu har Emelie Ohlsson en tävling på sin blogg som jag tänkte delta i!!! Jisses vad roligt det vore att få barnen fotade av ett proffs.

Önska mig lycka till!

Helgen

Igår styrde vi bilen mot Malmköping för att åka på 70-årskalas. Mats moster fyllde år och jag sa redan tidigt i våras att jag ville åka dit. Hon är en sån underbar människa och Elina älskar henne så hon följde också med. Eftersom Elina är så social och älskar att träffa nya människor så tyckte vi att detta var perfekt för henne.

Maja fick stanna hemma hos mormor och morfar, hon är ju tvärtemot sin syster inte alls så social och hon skulle mest tycka att det var jobbigt så att stanna hos mormor och morfar var hennes kalas den här helgen (mysa, äta godis, åka till badhuset mmmm hon var i himmelriket) När jag läste godnattsaga för henne sa hon till mig att hon nog måste åka till mormor och morfar för de längtade nog efter henne nu när hon hade åkt hem :-)

Åter till vår resa, när vi kom dit så var Elinas tremänningar där två killar på 6 och 8 år och sen såg vi knappt henne på hela kvällen. Jo när spelmännen drog fram fiolerna och det blev dans förstås. Hon dansade med i olika danser med de vuxna, dansade ensam på dansgolvet med sin 6-åriga tremänning och med kusin Marcus..

Idag när vi skulle åka hem så var hon så ledsen, hon ville inte skiljas från sina tremänningar.
Vi sa till henne att till sommaren ska vi åka upp till deras nyinköpta sommarställe i Dalarna så kan de leka länge, men hon ville åka med dem hem nu......hihi

Vi sa till varandra jag och Mats flera flera ggr igår att såna här saker borde man göra oftare med Elina, hon älskar verkligen att träffa nya människor.

Jag slogs också av hur olika ens barn är.... De bor i samma hus, är uppfostrade på samma sätt (ja i det stora hela i alla fall) men är sååååååååååååååå olika.

Ja ja vi har haft en underbar helg hela familjen, för Maja hade längtat efter oss men bättre ställe att vara på än hos mormor och morfar finns nog inte. TACK MIN ÄLSKADE MAMMA OCH PAPPA FÖR ATT NI ALLTIS STÄLLER UPP!

Yrkesval

På Majas avdelning har de denna hösten Tema Yrken, de pratar om olika yrken och alla barn har fått säga vad deras föräldrar jobbar med och vad de ska/vill bli när de blir stora. Detta har personalen satt upp och de har verkligen fått sagt sina drömmars yrke: Crossförare, sångerska, polis mm mm mm

Så här svarade Maja: Mamma jobbar med paket (ja jag jobbar ju på posten så OK då) och till frågan om vad hon ska göra när hon blir stor så står det på Maja så här: Äta chokladglass

Jorå så att..........fniss

Ny bok

Nu ska jag bädda ner mig och börja i min nya bok som jag köpt.
Läste i Aftonbladets söndagsbilaga i söndags om Michael Alonzo som hade blivit misshandlad av sin fru och sen tog hon deras gemensamma barn och gick under jorden...

Historian berörde mig så jag klickade genast hem den...

Här
är en artikel i Svd och här boken.

Tonåring!

Stort grattis till världens vackraste, bästa, underbaraste och snällaste tjej som blir tonåring kl 08.08 idag!
I LOVE YOU VERY VERY MUCH!


Puss puss vi syns imorgon!

Majas önskelista

Idag frågade jag Maja vad hon önskade sig när hon fyller år, här kommer hennes önskelista.

  • Rosa skor
  • Gröna skor
  • Säng
  • Leksak
  • Trumma
Så nu vet ni alla som har tänkt att uppvakta den lilla busapan på hennes 4-årsdag ;-)

söndag

Idag åkte vi till S & P för att fira att S har fyllt år, så visade det sig att de hade passat på att förlova sig också...... GRATTIS
Maja och E lekte från första stund, kul för Majsan att få leka lite ibland, hon och E är i princip lika gamla trots att de inte är födda samma år.

Vi fikade från ett fikabord som skulle kunnat ha varit ett konditori kändes det som.. Efter någon timme så kom E ner och sa att Maja hade klippt sig...................

Vi sprang upp och mycket riktigt så låg det hår överallt, hon hade lyckats och klippa sin tofs jättemycket. Så väl hemma igen så kortade jag av Majas hår med en decimeter ungefär.. Men det var välbehövligt och hon blev jättesöt.

Här följer tre foton på när Elina klättrar på väggarna, se filmen i föregående inlägg!







Filmtajm

Här kommer 3 filmer...



Maja tror att hon ska bli fotograferad, och ska säga skiiit... :-)



Majas punkversion av Zlatan... Hon fick mikrofon och gitarr i utbyte mot napparna

Sista filmen visar hur det ser ut när Elina klättrar på väggarna (på riktigt)



Lördag

Igår började vi dagen med att åka och hälsa på bekanta och deras små gullepluttar... Vi åt korv med bröd och fikade. Barnen lekte och Maja var helt salig för F hade en sån säng som hon önskar sig. Vi var nämligen på IKEA och åt lunch i fredags jag och Maja och då fick jag dra henne ifrån den här sängen. Givetvis ska hon ha sängtältet över.... Hon fyller ju år snart så vi ska nog ha en sån till henne tror vi...

Sen åkte vi hem och Elina pös iväg till en kompis och jag och Majsan var ute i trädgården och kratta lite löv, gungade och sjöng. Mats var ute på promenad och när han kom tillbaka så hade han varit nere vid älven och jag blev sugen på att åka dit och fota lite. Vi åkte ner och jag tog några kort, men det blev inte så bra som jag hade tänkt...

Kvällen spenderades framför teven och fotoboll naturligtvis, Zlatan gjorde inte det där hattricket jag har hoppats på idag heller men han skötte sig bra tycker jag. Däremot tyckte jag att spelet var långt mycket roligare att titta på nu och hoppas att de flesta som var med får chansen igen, vi klarar oss utan flera av de skadade tycker jag. Elina hade svårt att bestämma sig för om hon skulle hålla på Sverige eller Ronaldo. När de flesta av Elinas tjejkompisar är "kära" i sötnosar som Måns, Ola, Danny osv så är Elina helt galen i Cristiano Ronaldo :-) I somras följde hon hans matcher med stora ögon hihi.

Här är några utvalda foton från igår!


En liten ensam stackare hittade jag i trädgården


Kom då mamma vi ska gå nu.........


Lingon


Vackert nere vid älven...


Samma bild när solen sken starkt på träden, det var vackrare än jag lyckades fånga det

Zlatan...

...fräls oss ikväll, snääääääääääääääääääääääääääääääälla!

Helena tycker till.....

.....om Tito Beltran

Jag kan ju inte låta bli att tycka synd om hans fru, som sitter där och tycker synd om deras 4-årige son för att han inte får krama pappa på kvällarna och undrar vart han är? Förvisso tycker jag också synd om honom, han har ju inget gjort.

Men jag tycker ännu mer synd om den sk barnflickan och den då 7-årige flickan som blev utsatta. För eftersom jag har läst igenom i princip allt från alla rättegångar så vet jag inte vad som skulle kunna få mig att tro att han är oskyldig förmodeligen ingenting.

När hans fru dessutom lägger får mer krut på att prata om att det inte är OK att Thomas Bodström får vara både advokat i rättsmål och ordförande i justitieutskottet. Om det vet jag inte vad som är rätt eller fel, men vad har det för betydelse???? Tror inte en annan advokat skulle ha misslyckats med att få honom dömd, kanske t.o.m jag??

Så ok då, jag tycker synd om din son Jenny men mest synd att han fick en sån pappa...

Maja och napparna

Hmm... Hon har det fortfarande jobbigt framförallt om hon vaknar på natten, då letar hon förtvivlat efter napparna och när hon inser att de inte finns gråter hon hejdlöst. Gosedjuren har blivit mycket viktigare nu och imorse vid 5-tiden tror jag hon skrek att hon inte hittade Herr Nilsson. Jag hade svårt att somna igår kväll av någon anledning så jag hörde bara allt i ett töcken...

Igår kväll somnade hon ganska snabbt i alla fall, annars är det svårt för henne att koppla av när hon inte har någon napp i munnen. Men hon är trots detta mycket stolt över att hon inte har napp för hon berättar det gärna och ofta för alla hon möter!!!!
Min lilla snuttefia!

foto


På väg för att lämna Majsans alla nappar, vid detta laget är hon jätteglad


Sötnosen


Vi väntar på storasyster som pysslar på miniorerna


Jag älskar verkligen hösten


Majsan


Ja en blommar eller vad det kan kallas, fin är den i alla fall


Det här är i alla fall björklöv ;-)

Ändrat sig

Elina ändrade sig i sista stund i elevens val... Hon velade fram och tillbaka ganska länge och valde bort praktiskt matte. Anledningen till det är enligt henne själv denna motivering:
"Jag är ju så himla bra på matte, så det kanske är bättre att jag gör något annat" Ja självfötroendet är inte inget fel på hihi, men hon har ju rätt. Hon är jätteduktig.

Hur som helst blev det heller inte dans och teater som de flesta andra tjejerna valde, vi pratade igår om att hon skulle läsa igenom vad allt handlade om och välja det hon själv allra helst ville utan att lyssna på vad andra ville. Så valet föll på Naturdetektiv, vilket är helt naturligt eftersom hon älskar att vara ute.
En kommentar från henne i somras när vi köpte Nintendo Wii som hon tyckte var så roligt hemma hos en kompis. Jag frågade henne varför hon så gärna ville ha det när hon aldrig spelar på det:
Svaret kom snabbt:
Men jag vill inte sitta INOMHUS och spela, jag vill vara ute..... Vad svarar man på det? Jag är överlycklig så länge hon har den inställningen...

Lugn Majsan

Idag när jag hämtade Maja så fick hon beröm av sin fröken. Det hade varit en jättebra dag, Maja hade varit lugn och jättego hela dagen. Inga berömda utbrott eller så.

Jag tyckte hon såg sliten och blek ut, men å andra sidan vaknade jag inatt av att hon skrek från sitt rum högt och tydligt:
JAG HAR INTE SLUTAT MED NAPPAR!!!!! Klockan var då 3 och hon somnade om lagom tills jag skulle gå upp vid 5-snåret. Så om hon såg trött och sliten ut så var det inte så konstigt :-)

Men i bilen klagade hon på huvudvärk och ont i ena knät, och min intuition var rätt hon hade feber....
Nu var jag inte hemma ikväll vid läggdags, men har jag tyckt synd om henne de andra två kvällarna när hon gråter efter napp så tycker jag ännu mer synd om henne nu... Att vara sjuk och ynklig och inte få ha sina nappar..... Tur att vi gav bort alla för annars hade jag nog plockat fram dem....

Pluttenuttan

Rapport

Ja när Majsan började bli trött och ville ha sina nappar så ångrade hon sig att hon gav bort dem...
Jag ville inte ge alla sa hon då.

Men när vi skulle lägga oss så grät hon en liten stund, kanske 10 minuter och jag hade nog trott att det skulle bli längre. Sen var det mest att hon hade svårt att komma till ro, inte så mycket tårar och tjat om napparna.

Det återstår att se hur det går i natt om hon vaknar.

**************

Jag vill ju att hon ska sluta med nappar, men jag minns att jag även tyckte enormt synd om Elina och känner mig som världens sämsta mamma. Svärmor frågade om vi hade nån hemma i reserv och det skulle inte funka.. Jag skulle falla dit direkt när tårarna sprutade och man ser hur ledsen hon är för det är ju en stor sorg kan jag tänka mig, speciellt med Maja som har velat ha nappar hela dagarna om hon hade fått.

***************

När Elina slutade så var det andra kvällen som hon vände sig om till mig och sa: "Det är lite jobbigt mamma, men det gåj bja"

Gjort

Nu har en stolt Maja lämnat sina nappar till lilla E..........
Återkommer om hur spännande och rolig kvällen blev..

Jag är dessutom krasslig så mitt tålamod är inte det bästa :-(

Önska oss lycka till


Eftersom Maja är så "på" nu med att ge bort sina nappar till lilla E så bestämde vi oss för att göra detta idag *gaaaaaa*
Önska oss lycka till, för jag tror att det kommer att bli jobbigt, tror inte lilla Maja har insett vad det är hon gör... För hon sa så här alldeles nyss:
"Vi ska ge nappar till E, det blir så underbart"
:-O

Nya foton

Här kommer en liten fotoupdate


Majsan och jag spelade fotboll


Dags för kloklippning (eller var det naglar haha)


Majsan fick vara med Elina och hennes kompis och leka lite


Leken heter "anyanover" så säger de i alla fall.....


Ibland lyckas jag fånga henne på bild... hon har blivit svår tycker jag ;-)


Måste fota naturen lite... Vill ha ett makroobjektiv nu...


Tänkte få till en fin bild, men nån poserare är hon inte


Mannen i huset kom hem med middag (som vi gav bort)


Firren till vänster ser ut att ropa på hjäääääääälp..........

Ny kategori

Idag presenterar jag en ny kategori "Helena tycker till"
Fick lust att skriva av mig lite om saker jag tycker och tänker och jag börjar med det här med att man får ha sina barn 15 timmar på förskolan när man är föräldraledig med yngre barn.

Vad tycker ni om detta? Är det en förmån eller en rättighet?

Jag har alltid sett det som en förmån, det är ju ett bekvämt sätt för oss som är hemma. Man får alltid höra så präktigt att det är ju inte för min skull som barnet är där, det är ju för barnets skull... Inte riktigt sant i alla lägen, så var det inte för mig i alla fall. Vissa dagar var man ju så trött och tyckte det var perfekt att Elina fick leka av sig utan att jag behövde ta initiativ till det.

Men jag ser det fortfarande som en förmån och jag gjorde tidigt klart för fröknarna att jag mer än gärna anpassar mig efter dem. Om de har mycket sjukdom/ledigheter bland personalen så fick de säga till så hjälpte jag till det lilla. Höll henne hemma när det var magsjuka osv osv....

I slutändan är det ändå jag som är ansvarig för att Elina får den stimulans som hon behöver om jag är hemma... Så jag är glad att 15-timmarsförmånen finns (fanns för min del) så man kunde vila ut lite ibland.

Grattis




En av mina allra käraste/bästa vän har förlovat sig!!
Stort Grattis till F & T!

Elevens val

Idag fick Elina med sig en valblankett hem, de ska själva välja ut tre stycken och sätta en 1:a på den de vill allra helst osv.
Här är vad de kan välja:
1.  Dans och teaterverkstad
2. Naturdetektiver
3. Praktisk matte
4. Kemi
5. Idrott

Jag trodde att hon skulle välja Dans och teaterverkstad, Idrott, Naturdetektiver i den ordningen...

Själv har hon bestämt att i första hand välja Praktisk Matte "Jag tycker ju att det är så roligt" sa hon......

Man tycker att man känner de utan och innan och jag visste att hon tycker att matte är kul, men trodde dans och idrott smällde högre... Men jag tycker att det är såååååå kul att hon vill välja matte...

Foto

Hade ju gjort i ordning bilder från förra helgen som jag skulle lägga upp, men glömt bort! Vi var ute i stugan och blev bjudna på mammas underbara ädelostbiffar.. (Hmm.. nu slog det mig att någon frågade efter receptet, eller minns jag fel??)
Kossorna var ute och sprang ner till oss när vi gick ut till barnens glädje :-)


Muuuuuu


Han pussar mig sa Majsan


Det är ett otroligt vacker djur när man tänker efter...


Orädd Majsan


Godiset är Elinas inte kossornas ;-)


Blääää.... han lipar åt Elina hahahaha


<3


<3



Idol

Jag har följt Idol nästan varje säsong, tycker det är ett ganska kul program....
Men jag har aldrig ringt och röstat på någon... Elina ville ringa och rösta på Amanda förra året och fick göra det en gång.

Idag däremot har jag röstat för första gången på min favorit genom alla Idolsäsonger, nämligen Lou-Lou.... Vilken underbar tjej...

Jag hoppas verkligen att hon hänger med ett bra tag och för mig får hon gärna vinna hela rasket....

Jag är med och tävlar....



Jag är med och tävlar om lite fotoprylar, en sk goodiebag :-)