Tävling


Imorgon håller vi tummarna att Elina håller tungan rätt i mun och gör sitt bästa när hon skall tävla i längdhopp och 60 m på lördag i Våxnäshallen.
10.45 Löpning 60 m
11.05 Längdhopp



Filmtajm

Nu var det ett tag sen jag la upp lite filmer... Så här kommer en pulkafilm, ridfilm och en boxningsfilm! Enjoy...













Blöjor

Maja har ju fortfarande nattblöja på sig och den är ofta tung på morgonen. Jag har ju haft mina misstankar om att hon gör precis som Elina gjorde... Nämligen att strunta i att gå på toaletten när hon vaknar för att hon är lat helt enkelt...Dessutom har hon inte velat vara utan när vi har pratat om det.

Igår när jag och Elina kom hem var det en uppgiven Maja som alldeles själv (sen flera dagar tillbaka) har gjort sig i ordning för natten helt själv utan bråk och protester. När hon skulle sätta på sig blöja så upptäckte hon att jag köpt fel blöjor, jag hade köpt bebisblöjor och hon vägrade ta på sig dessa. Vi har ju up&go annars och nu var det såna med tejp ;-) Hon var förtvivlad och gick med på att sova utan blöja om vi köpte nya imorgon...

När vi vaknade i morse och hon inte hade kissat så sa hon: Jag är stor nu mamma och vi behöver inte köpa nya blöjor :-)

Sportlovet hittills

Två dagar av sportlovet har gått och Elina har haft fullt upp...
Först var hon på fritids igår och de åkte pulka hela dagen, innan morfar hämtade upp henne. Hon skulle följa med honom på hans boxningsträning för att prova på. Hon är ju för liten att börja (till henns stora besvikelse) men prova på går ju an.

Det var hon och 6-8 grabbar i 20-30-årsåldern och på uppvärmningen tyckte hon att en av killarna sprang för sakta så hon sprang förbi honom. När jag kikade förbi så hade den andra tränaren satt på sig putor som hon slog på... Hon var alldeles rödblommig och svettig, men kul hade hon.

Idag hade hon och morfar myst och spelat spel innan Jonna och hon gick hem till Jonna för att göra i ordning Elina i håret. Elina skulle nämligen på sportlovsdisco på mormors jobb. Jag dök upp med två av Elinas kompisar som också skulle med. Tur var väl det för det var endast 3 pojkar på discot. Tänk att människor ska klaga på vad lite det ordnas för barn och när det görs så kommer ingen???
Hur som helst så hade alla dessa 6 jättekul, de körde hela havet stormar, dansstop, limbo och bowling. Dans till gamla klassiska fågeldansen gjorde de också - precis som jag gjorde när jag var på lågstadiedisco när jag var liten :-)
Det var tre trötta och svettiga tjejer jag hade med mig hem.........

Maja fick ledigt från dagis idag för att vara med farmor hela dagen, de hade också haft det mysigt och fikat på fik. Maja fick välja ett smycke på Glitter och var mycket noga med att Elina också måste ha något inte bara hon. Sånt är skönt att höra/komma ihåg de dagarna man tror att dessa  två systrar inte tycker om varandra.

Imorgon blir Maja ledig för på förmiddagen har vi tid hos logoped för att se vad de tycker om hennes språkfärdigheter. Ska bli spännande, sen får hon käka lunch ute med mig innan  hon avslutar dagen med att jobba lite på Mats jobb!

Här kommer en limbo-bild på Elina och så två bilder på en bok hon har skrivit idag. Hon har skrivit ett antal böcker men denna har hon gjort tillsammans med morfar och ni som läser får en exklusiv förhandsläsning ;-)


Elina in action


Omslaget


"Svi

Härlig helg :-)

Åh vilken alldeles underbar men kort helg det har varit.
Kort för att jag jobbade fredagkväll och inte var hemma förrän sent på fredagen....

Lördagmorgon vaknade vi och det hade kommit en hel del snö men jag och Maja var trötta och slitna så vi mös inne hela förmiddagen. Elina och Mats åkte iväg på judo.
Maten stod klar när de kom hem och Elina var helt slut efter 1½ timmes judo. Men honhade bestämt med en kompis så en dusch senare var vi på väg till affären för handlande av lördagsgodis och sen skjutsade jag henne till kompisen. Själv åkte jag in till stan för att lämna in mitt objektiv som är trasigt... Garantin går ut om tre veckor, vilken tur!!

Senare på eftermiddagen gick jag, Mats och Maja ut i snön för att skotta men vi busade och kastade snöbollar och hade jättekul. Maja var på ett toppenhumör!!! Ringde Elina men hon skulle sova kvar hos kompisen.

Jag kollade på melodifestivalen och gillade EMD och Molly... Men till skillnad från vad Christer Björkman säger så gillar jag inte alls det nya röstningssystemet så när alla sjungit färdigt så kolla jag på nåt annat tills allt var klart.

Imorse vaknade Maja vid 8 och gick upp och klädde på sig alldeles själv och lekte i sitt rum en stund innan hon kom in och sa att hon ville ha frukost. När vi sen skulle gå ut så klädde hon på sig på 1 minut utan vare sig protest eller skrik och DET har inte hänt sen jag vet inte när... Vänder det nu eller?? Jag vågar inte hoppas.

Ringde till Elina och frågade om allt gått bra och det hade det gjort. Kompisens mamma frågade om jag inte skulle med ut på promenad när tjejerna red. Jag sa ja direkt utan att fatta vad jag sagt ja till ;-)

6 km promenad på en oplogad grusväg med ca 20 cm snö................................................. Tjejerna red och galopperade och det såg så härligt ut men jag var helt sjösvett när vi kom tillbaka. Men det var alldeles underbart ändå men fy f***n så jobbigt!!!!
Nu sitter jag framför teven och ser på Beck och är så där gött mörbultad och slut i kroppen :-)
Här kommer lite bilder som vanligt!! Kram på er alla!


Elina sötnos


Maja sur som ättika när hon inte tar sig upp


Men desto gladare när hon väl var uppe


Utför garageuppfarten


Full galopp


Snyggt


Ser det inte alldeles underbart ut????

Over and out


Bebben på äventyr



Bebben är inte katten som är känd för att vilja gå ut... En liten stund då och då vill hon vara ute men trivs än så länge mest inomhus. Igår när vi åkte på friidrott så stack hon ut när jag öppnade dörren och jag blev jätteglad att hon ville vara ute en liten stund. Ringde Mats och talade om detta så att han har koll när han kommer hem.
När vi kom hem från friidrotten så var det ingen Bebben hemma och det kändes lite oroligt. Jag tog med mig ficklampan och gick ut i skogen. Ropade och ropade och till slut hörde jag ett ynkligt jamande, såg framför mig hur hon låg skadad någonstans ute i skogen... Men efter många om och men lokaliserade jag henne ca 8(?) m upp i en tall där hon tittade ner och jamade. Vi försökte i omgångar Mats och jag att locka ner henne och hon försökte men till slut var klockan så mycket att jag var tvungen att åka till jobbet... Tog med mig kläder för att fortsätta locka ner henne när jag kom hem på morgonen. Men kvart över tolv på natten ringde Mats mig och talade om att han hört ett enormt jamande utanför och han trodde hon fått panik upp i trädet, men det visade sig att hon satt utanför dörren och ville in :-)

Behöver jag säga att hon sovy som en stock hela dagen på ett och samma ställe?



Måndag

Jaha så var det måndag igen.....

Jag längtar redan efter helgen, gör ni?


Jag är inte klok

Jag är inomhus och städar denna fantastiska dag!

Men Elina har sovit hos en kompis och kommer hem vid 16-tiden, Mats tog Majsan ut och åkte pulka. Så jag är ensam och det är dammigt och skitigt överallt i huset. Finns inget mer avkopplande att få vara ensam hemma och städa (jo det finns det, men jag städar hellre ensam)

Syster yster var här i morse och rensade barnkläder som  har stått i kartonger här, jag har inte vågat rensa eftersom jag vet att hon vill ha kvar några plagg som minne.
Då började lusten att städa här...

Här står nu 5 sopsäckar med barnkläder, vi skall ringa kvinnojouren och kolla om de vill ta del av detta. Fick ett tips att de gärna tar emot.

Nä, vad sitter jag här för? Fortsätt städa, fortsätt städa, fortsätt städa.......................

Vilken härlig dag!

I förrgår ringde en av Majas dagisfröknar mig och frågade om jag ville med på kvinnofrukost. Eftersom jag inte hade en aning om vad det var så tackade jag ja för det lät spännande. Det var i pingstkyrkan och Lena-Maria Klingvall skulle föreläsa/sjunga.
Det började kl 09.00 med en underbar frukost, det fanns allt precis som på en lyxig hotellfrukost. Bara kvinnor/tjejer som satt och myste, de männen som var på plats var till för att serva alla oss som var där, riktig lyx alltså.

Sen var det dags för Lena-Maria att prata och jag satt alldeles hänförd av beundran för denna människa, en och annan tår försökte leta sig fram också. Hon berättade i korthet sitt livs historia och återigen får jag känslan av att man borde tänka sig för ibland när man hamnar i sitt klagande på småsaker.

I slutet pratade hon om sin tro, och då börjar jag skruva lite på mig eftersom jag är långt ifrån troende själv. Men jag inser snabbt att det säkert är fler människor som tror än såna som jag där inne.
Jag har inget emot troende människor alls, jag tror på att man bestämmer detta själv och är man lycklig och mår bra i sin tro kan det bara vara bra för den människan.


Maja hade varit hos min mamma under tiden eftersom Elina var på sin tredje judoträning, så jag hämtade henne och hon hade ätit mat och därför åkte vi raka vägen hem och packade matsäck som jag skrev och drog till pulkabacken. I 3 timmar åkte vi pulka, fikade och lekte i snön. Både hon och jag var rejält trötta när vi steg in i huset...



Så vitt och vackert ute


Jag vill inte vara med på kort

Wrooooom


tut tut i backen


poserar motvilligt


Kämpar sig uppför backen


Kämparnas konung

Soooooooooooooooooool

Nu håller jag på och fixar matsäck, sen ska vi till pulkabacken och lapa sol och åka pulka!!!

Vilken underbar dag!!

Gapskratt

Fick en kommentar av Jessica och jag hade faktiskt glömt bort när Elina busade som liten......

Hon hittade ju massa bindor i skåpet och lyckades med att ta av plasten på alla och sen klistra ihop dem till ett långt snöre som hon lekte med.........
Men till slut hade hon fastnat i allt klister och det var bindor högt och lågt inne i badrummet :-)

Tack Jessica för att du påminde mig hihihihiahahahahhah!!!!

Film

Här åker Maja längdskidor utför...



veckan som gått + lite pics

Ja som sagt, tiden bara flyger iväg och jag hinner inte mycket just nu känns det som.
Förra torsdagen var en dag som började med att jag jobbade 06.00-15.00 sen hem och packa ihop grejer till friidrottsträning. Direkt efter det så var det dags för årsmöte i föreningen. Stefan Holm delade ut sitt hederspris till två duktiga tjejer som har visat framfötterna. Inte bara idrottsligt utan i statituterna står det att de skall vara träningsvilliga och goda kamrater också.

När årsmötet var slut var det dags att åka tillbaka till jobbet för att ha APT med de i mitt lag som bara jobbar natt. Det är dock inte jobbet som tvingar mig till de här arbetstiderna, men eftersom jag bytt bort nätterna för utbildningar och möten så tyckte inte jag att mina arbetskamrater på natten skall bli drabbade av det, de har lika stor rätt som alla andra att sitta ner och ha APT.

Sen jobbade jag fredagkväll och när Mats och Elina åkte iväg på judoträning åkte Maja och jag till Yvonne på ljusparty. Jag är ingen "ljuständarmänniska" men jag köpte ett litet ljusi alla fall. Maja var på sitt sämsta humör när vi kom dit, men smälte senare och överraskade mig genom att äta 2 portioner med pastasallad och strimlad skinka...??!?!?! Jag begriper mig inte på den där lilla Majsan... :-)

När jag kom hem så la jag mig och sov en stund.... Kom på att jag skulle ringa syster och fråga om jag skulle komma och besöka henne eller om någon annan var där.. Det var ingen annan där så jag åkte och hälsade på henne... Skönt med lite egentid med syster, det är inte alltför ofta..

På söndagen skulle vi ut och åka pulka för Maja har fått en sån där madrass. Då ringde Linda och frågade om vi inte skulle komma dit och åka pulka. Jaaaaaaaaaaaaaaa vad glad jag blev, henne har jag inte träffat på jättelänge och vi hade en trevlig förmiddag.

Sen hem och så bråttom, bråttom iväg på kalas hos Mats bror som fyllde år.

Helt plötsligt var det måndag morgon och en ny arbetsvecka var igång som bara flög iväg och nu är det fredag och min lediga dag är här. LOVELY


Köpte en möbel till Bebben och hon älskar att titta ut genom fönstret


Spanarn


Maja fick prova Elinas kamera, inte så illa va?


Elina var hos Jonna och blev sminkad... Jag gillar det INTE men kan inte låta bli att imponeras av hennes enorma ögonfransar :-O


Underbar vinterdag


Maja med sin nya madrass


Maja fick låna Isaacs skidor


Kul tyckte Maja


Fina rosor


Maja vill gärna ha Bebben i sitt knä, Bebben vill inte gärna sitta i knä på nån..


Elina har fått låna en judodräkt av en kompis


Hon är söt min lilla snutta


Måste ju posa lite också


De e mycke nu

Oj jag hinner inte med mig själv längre känns det som, har inte en minut över och har jag det så försöker jag att sova lite för det sägs att det behövs ;-)

Jag var visst inte redo förresten, i alla fall inte för mer än 25 kr för det var vad jag vann i lördags. Men skam den som ger sig - på lördag är jag på´t igen...

Ikväll när barnen har somnat tänkte jag lägga upp lite bilder och uppdatera lite annat som jag har hållt på med när jag inte sitter vid datorn.

Äh, slänger upp en bild så länge...


Jag är redo

Idag har jag suttit framför datorn en liten stund och surfat runt på olika shoppingsidor, de flesta i teknikens värld och framförallt då kameragrejer och jag inser att jag är redo.

Jag är helt enkelt redo att bli miljonär nu, det finns så många saker som bara väntar på att skickas hem till mig så jag är definitivt redo för detta.

Kanske inte miljonär, för jag ska ju inte ha kameragrejer för en miljon så ett par hundratusen räcker faktiskt det också.

Så.... nu åker jag in till stan och handlar lite mat och några trisslotter och kanske en Harry Boy.

Wish me luck....

God Morgon!

Vilken vecka... Sorg, massa jobb och fritidsaktiviteter och alldeles för lite sömn...
Nu sitter jag här med kaffekoppen.... Veckan är inte riktigt slut men jag och Maja är hemma idag, för jag börjar inte jobba förrän 18.00 ikväll tack och lov...

Nu ska jag fixa lite frulle till barnen innan skolan börjar

Nya tankar

Så jag har ojat mig över att mina barn aldrig blir friska så att allt kan bli som vanligt och att vi får gå till jobbet utan att vabba osv. Idag var första dagen på 3 veckor som vi lämnade båda barnen till dagis/skola/fritids.......

Att mina barn aldrig blir friska skrev jag va? Hmmmm.... Inatt var det en älskad vän till min systerdotter som somnade in i sviterna från den fruktansvärda sjukdomen cancer... Han blev aldrig frisk han, hans föräldrar hade säkert varit överlyckliga om han hade varit hemma för influensa och magsjuka i 3 veckor och jag ojar och ojar mig........ Skärpning Helena!!!

Min älskade systerdotter hann inte med emellan varven, denna pojken kände hon desto mer och är naturligtvis ledsen och otröstlig..

Skulle hämta pengar hos min mamma på hennes jobb idag och när jag kommer och går så står det ett 30-tal ungdomar uppe på en kulle och har tänt marshaller och man hör tårar från dessa människor och jag börjar gråta själv trots att jag inte kände denna unga människa som fick dra sitt sista andetag alldeles för tidigt.

Vila i frid lilla du och jag önskar att denna sjukdom kunde utplånas NU!