syskonkärlek ?

När börjar systrar att bli vänner?

Mina barn är i princip aldrig sams.. De bråkar om allt och har endast små stunder av roligheter tillsammans....
Ja förutom när jag eller Mats är arg på någon av dem, för håller de ihop minsann. Det kanske är det som kallas syskonkärlek....:-)

Jag är ju själv lillasyster med en 3 år äldre syster, och tyvärr så minns jag ju inte hur det var när vi var små (lätt att fråga iofs) men ibland är jag på allvar orolig för att de aldrig ska vara sams.

Ja lite söndagsfunderingar från en mamma som degar med sina barn och väntar på att laxen ska bli klar, för min mage kurrar :-)

en vanlig lördag

Om det var någon som köpte tidningen idag och inte såg Elina... Vilket inte många gjorde så har jag markerat på bilden vart hon är ;-) Jag vet ju att det är hon eftersom jag visste vilka kläder hon hade på sig....

image65

Annars har det varit en alldeles vanlig lördag, Maja skriker och gråter för det mesta... Förutom när Mats kom hem med lördagsgodis. Då ändras hennes röst och blir alldeles mjuk och vänlig och hon ler och skrattar som aldrig förr....
Hon hade bara trosor på sig idag och blev kissnödig. Sprang allt vad hon kunde till pottan och kissade. Gissa om hon var stolt??? Inte brydde hon sig om att hon fortfarande hade trosor på sig ;-) Hon hade ju kissat på pottan. Jag brydde mig inte heller....

Nu  är klockan 21.29 och min muskelinflammation tvingar mig att avsluta detta och gå till sängs med min vetepåse...
Kram och godnatt

Smygreklam

Jag läser i vanliga fall inte Värmlands Folkblad, men imorgon rekommenderar jag att köpa tidningen.
Anledningen finner du
här

MiS (=Morfar i Skolan)

Idag var det så dags för morfar att vara med Elina i skolan, som hon har längtat efter detta. Det började egentligen redan i höstas då hon kom på att mormor/morfar/moster/farmor kunde följa med henne och vara med i skolan. Hon är ju ganska stolt över att gå i skolan så hon vill ju visa.

Förra veckan och denna veckan har de en hopprepstävling i skolan och jag sa på skoj att säg till morfar att han kommer till skolan och visar hur man hoppar hopprep... Som gammal boxare är han ju en hejare på hopprep (var i alla fall, eller vad säger du pappa om du läser??;-)

Elina trodde väl inte riktigt på mig men hon ringde i alla fall till morfar och de kom överens om att han skulle vara med henne en dag. Enligt henne själv har hon berättat för alla att hennes morfar minsann kan hoppa hopprep.

Så kl 06,10 imorse kom hon upp yrvaken och frågade om morfar hade kommit än.. :-)

När jag hämtade Elina i skolan så frågade jag henne om det hade varit bra och hon sa att det varit bra men jag såg att något inte riktigt var bra... Det kröp fram senare att enligt henne så hade morfar inte brytt sig om Elina någonting på hela dagen, bara pratat med alla andra barn... Hon var jätteledsen, och tror jag det. Morfar är ju trots allt en stor kärlek i hennes liv och i vanliga fall när hon är hos mormor och morfar får hon ju ALL uppmärksamhet och idag blev inte riktigt som hon tänkt sig.
Men vi pratade om det och när hon tänkt på det en stund så hade han ju visst brytt sig om henne, men en pojke i klassen hade suttit i HENNES morfars knä och HENNES morfar hade hjälpt en flicka med skolarbete istället för att hjälpa henne. Men att hon inte behövde hjälp kröp fram lite mumlandes...

Men när hon fick tänka efter ordentligt så var hon jätteglad att han hade varit med henne i skolan och jag känner bara att jag är såååååååå lyckligt lottad som har sådana släktingar som bryr sig om sina barnbarn och den erfarenheten de får med sig av detta är ovärderlig i slutändan.

Puss och Kram till Morfar !!!

Här kommer en bild när Elina hjälpte mig att laga mat när vi kom hem, det är en av sakerna hon har tagit upp med sin lärare om vad hon vill lära sig mer av: Att laga mat!! Hon är för snuttig min lilla rödtott! Hittade en till underbar bild som jag var tvungen att lägga ut....



Imrogon flyger jag norrut, hörs om några dagar

vårtecken

Ett säkert vårtecken hemma hos oss är att studsmattan kommer fram. Maja har ju hoppat sen hon var 1 år, men i år är första året hon kan hoppa utan att man behöver övervaka henne och det är skönt...

Här kommer en liten film på Maja när hon räknar sina hopp för att till slut landa på rumpan... Underhållande :-)




frukost

Av någon anledning så var jag grymt trött i morse (brukar vara morgonpigg annars) och Elina tjatade och tjatade om att vi skulle gå upp. Jag fick knappt upp ögonen och mumlade massa osammanhängande till svar. Till slut sa jag att hon kunde gå upp och plocka fram vad hon ville ha till frukost så kommer jag alldeles strax.

Efter någon minut så skrek hon från köket att jag inte fick komma upp än....

15 minuter senare hade hon gjort fukost till mig, sig själv och Maja...Gullesnuttan min

Det här blir en bra dag kände jag då. Syster och systerdotter kommer hit på mat, så skall systerdottern enligt önskemål från Elina fixa hennes hår för hon ska på discokalas.

Elvis Presley

Att Elvis Presley är en av mina stora idoler kanske inte alla vet?? Men hittade ett test idag där man kunde testa sina kunskaper om The King..... Här är mitt resultat:
image62
Hihihihi.... 2 frågor kunde jag inte alls och chansade ska jag kanske tillägga



Ny klänning

Igår var jag och Elina inne i stan och shoppade... Elina ska på kalas på söndag och vi skulle köpa present. När vi ändå gjorde det, så passade vi på att shoppa lite annat också.

Bla köpte iv två klänningar, likadana till Maja och Elina. Maja är ju en riktig klänningälskare och grät floder när hon inte fick ha klänningen på sig som nattlinne...

Vad gjorde hon då?

Jo i morse när hon kom in till oss hade hon klänningen som snuttefilt ;-)

Sötnosen

Skratt = medicin

Sitter här på min altan och är trött och sliten efter en jobbig arbetsvecka... Ont i axeln (muskelinflammation) och ett huvud som önskar att det inte bankade så...

Så hör jag min lilla Majsan skratta sådär hjärtligt när granntjejen är här och hoppar i studsmattan med henne... Helt plötsligt så försvinner alla krämpor och ett leende sprider sig både utanpå och inombords.

Tänk om man kunde skriva ut barnskratt på recept? Tänk så många som skulle slippa äta annan onödig medicin då..

Trevlig Helg (om jag inte filurar på nåt mer under helgen)

En tanke

Hej,

Läste
detta idag och denna händelse har berört mig ända in i själen, så idag är det jag som sätter in en summa.

Jag kan inte ens föreställa mig hur denna mamma kan må, men kan man hjälpa till på något sätt så...


 

ljuva våren........

Nu sitter jag här på min altan och skriver... Våren är här! Så underbart!

Vilken energi man får av sol och värme!
Barnen hoppar i studsmattan och hittar på alla möjliga lekar ute i naturen.

Våren är ljuv!!

/Helena

Kärlek

Känner att jag vill avsluta dagen innan jag lägger mig med lite kärlek, istället för allt tråkigt som varit sista tiden.
Nu ska jag ta mig upp till sängen och plocka med mig båda mina underbara tjejer och krama dem hårt och tänka på hur lyckligt lottad jag är att jag har dem <3<3<3<3<3

Här är två utvalda bilder från idag! Jag älskar er underbara Elina och Majsan
image61

image60

Tårar och tankar

Usch... tårarna rinner när jag tänker på vad som hänt lilla Engla.
Mina tankar finns hos Englas familj

image59

jag igen ;-)

Jag har köpt en mördarbil!!!!!

Igår när jag skulle in till stan och handla så åkte Maja med sin moster och jag fick min älskade systerdotter som sällskap.
Jag skulle precis visa henne vart det var jag körde på rådjuret när en skock måsar flög framför bilen....

PANG
i grillen och så flög måsen över taket på min mördarbil och var död...
Det skiljer sig alltså några fåtal meter mellan måsdöden och rådjursdöden... Mycket skumt.

Så igårkväll när jag skulle åka till jobbet tog jag INTE den vägen mohaaa

Byta namn?

Jag kanske måste byta namn till Helenas bravader... lite mycket Helena nu känner jag men idag har jag dragit ut en visdomstand och egentligen vill jag nog bara att nån ska tycka synd om mig.........................

Men när tandläkaren skulle titta på tanden och bedöma hur mycket bedövning han skulle lägga och hur lång tid det skulle ta så skrattade han!?!?
-Det var den minsta visdomstand jag sett, det här går fort. Det gjorde det, från att jag satte mig i tandläkarstolen till jag reste mig och gick därifrån tog det 16 minuter....

Så det är inte ens synd om mig, men jag har svårt att gapa och jag gjorde i ordning en hamburgare som var för tjock, så jag plågade i mig den..

Nu ska jag i alla fall lägga mig och läsa Digital Foto och hoppas på några tips.
Godnatt!!

PS. Tyck liiiiiiiiiiiiiiite synd om mig ändå! Snääääälla??? DS.

Sliten och trött

Oj, nu är dagen slut och jag med....

Läkaren trodde att jag hade fått en sträckning i muskel och muskelfästen i nacken, men skickade mig till röntgen utifall att det kommer att komma problem längre fram. Röntgen visade ingenting tack och lov!

Jag har fortfarande ont i nacken och känner ett litet tryck på bröstet ibland när jag andas, men framförallt är jag så fruktansvärt trött.

Summa summarum så har jag haft tur och är enormt lycklig över att det har gått bra, och insåg även att jag har världens bästa och mest omtänksamma familj (mamma, pappa, syster, svärmormm) och vänner!

Är hemma från jobbet inatt också så får vi se hur jag mår i morgon!

Kram och godnatt

Krock

På väg till jobbet igår dök ett rådjur upp och pang så körde jag in i det....
Upptäckte det iofs redan innan det sprang över vägen och ställde mig då på bromsen, rådjuret blev påkört och dog *snyft*

Vad hände med mig och bilen då?
Ja bilen verkar vara den som klarade sig bäst så vitt vi kan se, den är tvättad idag av min underbara pappa!!!

Jag fick nog en chockreaktion för när jag pratat färdigt med polisen och märkt ut platsen så ringde jag till mamma och pappa. På vägen dit fick jag stanna och spy för huvudet kändes som om det skulle explodera. Väl hemma hos mamma och pappa spydde jag igen.

Ringde till jobbet och sa att jag inte kunde komma, mamma och pappa sa att jag skulle stanna där och sova för att de tyckte inte jag skulle köra hem....

Jag fick ganska omgående och har fortfarande ont i nacken och ryggen, troligtvis har jag sträckt mig men nu ska jag till vårdcentralen utifall att...

Kram kram från en fortfarande ganska skakig Helena

Oj oj oj

Så har det gått en vecka igen, jisses vad det flyger iväg...
På jobbet inatt har det i alla fall varit första natten utan krångel. Det var skönt att kunna gå hem och känna sig nöjd med sitt arbete vilket känns som en hel evighet sedan.

Ikväll är vi bjudna till vänner och hoppas på en mysig kväll.

Syns snart igen