hockey

Ja igår fick jag äntligen gå på hockey... Tack till de på sambons jobb som inte skrev upp sig så att vi fick en chans att se denna underbara match, Elina och jag.

Vi träffade Elinas stora favorit som hon längtat efter ett tag nu, YVONNE
Yvonne är en hängiven Färjestadsfan och målar sig i ansiktet varje match och naturligtvis ville Elina och Michelle också måla sig.. (bild på det kommer när jag laddat ur mobilen)

Sen efter första perioden så ville Elina stå hos Yvonne och Christina på ståplats. Lyckligtvis ville Michelle sitta hos mig så vi bytte barn en period.

Efter andra perioden så skulle vi byta tillbaka, men Elina ville stå kvar och Michelle ville sitta kvar (ursäkta, hur ofta förekommer detta att barnen vill olika saker??? Jaja de börjar väl bli lite större nu...)

Elina hade hoppat och hejat och klappat men försökte sjunga med i sångerna men det gick inte så bra sa hon själv efteråt..

Men vi var båda nöjda med en kväll på Färjestad och vi vann ju med 4-1 TJOHO

tårar

Hej,

Eftersom hockeyn var så superduper tråkig så valde jag att titta på
Barnmorskorna
Herregud vilka minnen man får... Mina tårar strömmade nerför kinderna i en halvtimme. Mats undra vad det var med mig och jag svarade:
- Jag vill göra detta igen!!!!

Det är en sanning med modifikation, för jag är supernöjd med mina två döttrar och vill inte ha fler barn, men förlossningen vill jag göra om och om och om och om och om igeeeeeeeeeeeeeen..........................

Nu ska jag lägga mig och minnas tillbaka till jan-01 och nov-04 och bara njuta...

Gonatt

Fel

Idag blev Maja skitsur av någon anledning och satte sig på trappan och la armarna i kors....
Vänder sig mot mig och säger:
Det är nåt fel på mej mamma.........

Sen kom vi in och hon slängde av sig kläderna, jag bad henne att hänga upp dom men se det kunde hon inte för hon har så ont i ryggen.
Hon kan inte pussa mig för hon har så ont i ryggen, hon kan inte städa i sitt rum för hon har så ont i ryggen,

GLAD PÅSK!

image58

Dålig förlorare

Elina skulle spela yatzy med sin pappa idag, efter några slag fick han yatzy (5 tvåor) och skrev 50 poäng på sig. Det skulle han inte ha gjort, för Elina sa att han bara fick 10 poäng eftersom det var 5 tvåor....... (hon VET att yatzy är 50 poäng)
Hon ville börja om från början och när pappa inte ville det så blev hon arg och rev sönder pappret och sprang in på sitt rum och skrek ;-)

filmer

Här kommer tre filmer från senaste dagarna.....


barnmässa

I lördags åkte vi in för att gå på barnmässa, för tredje året i rad. Svärmor är alltid med och det brukar vara jättekul. Tyvärr tyckte jag att det var mycket sämre i år. Det var grötigt och trångt, med tanke på att det är en barnmässa och många har med sig barnvagnar så borde det antingen vara större lokaler eller mindre utställare så att alla fick mer plats. Sen tyckte jag inte att det var så mycket för de större barnen och då menar jag Elina som är 7 år...

Så efter 2 timmar åkte vi därifrån och Elina och hennes kompis hade haft sådär kul...
Men ett ställe hittade vi där Elina hade kunnat stanna hela dagen om hon hade fått det, och det var en barr som var uppmonterad av
Pigga barn där hon fick hänga och slänga sig med hjälp av han som stod där.
Gissa om jag blev förvånad när han frågade Maja om han skulle hjälpa henne upp och hon svarade JA??!!??

Efter barnmässan blev det McD hos svärmor innan vi åkte hem och till slut kunde fira att Elinas klubbkamrat tog sitt fjärde VM-guld inomhus. Ja Elina är ju med i Kils AIK Friidrott, samma klubb som Stefan Holm...

Ska lägga upp några filmer här snart också...

Hockey

Fick en bild av min pappa idag som de tog när Elina spelade hockey...
image57
Love you very very much

två filmer

Hej igen..
Idag följde Elina med mig ut och motionerade och även hon tycker om att gå samtidigt som hon lyssnar på musik.............






När Majsan ska cykla är det jätteviktigt för henne att tanka cykeln innan.... :-)




arg och gullig

Majsan har verkligen börjat att testa ord och uttryck, en del jättegulliga och en del påminner en om att man bör tänka på vad man säger som vuxen..

När hon blir arg så kommer det alltid till slut ett uttryck som tyvärr kommer från mig *skäms*
- Men va f******n
Det kommer så naturligt och för henne är det inte konstigare än att så säger mamma ibland när hon blir arg så varför ska inte hon kunna säga så???? Ofta blir man så full i skratt så man bryter ihop...

**********************************************************************************************************************

Igår morse så hade jag lagt mig efter att ha jobbat natt och låg och gosade med Majsan och sa att jag hade lagt fram en klänning till henne (hon ÄLSKAR klänningar och vill ha det varja dag)
Hon gick upp och tittade i sitt rum och kom tillbaka, la huvudet på sned och säger:
- Va snällt av dig mamma.....

***********************************************************************************************************************

Igår kväll var Elina och Mats på hockey och Maja låg i sängen och kolla på teve.. Jag satt vid datorn och så kommer hon ner och säger trött:
- Snälla mamma kan du ligga hos mig? snäääääääääääälla mamma?????

Så jag låg i sängen och kolla på Barbie i en timme och bara njöt..........

image56

Hockey + 25 meter

Inför sportlovet hade de satt upp en lapp om provapåhockey för tjejer i Elinas skola. Elina såg den och eftersom hon kan läsa så talade hon om för mig att detta ville hon prova. Jag har ju tagit semester på påsklovet för att vi inför flytten av vår arbetsplats inte får en minut ledigt just nu.

Men underbara snälla morfar ställde upp, så han följde med henne till Norvalla i full mundering. Det visade sig att hon var ensam om att vilja prova på hockey denna dag.... Men tror ni Elina var ledsen?
Nope, hon fick en Personlig hockeytränare i 2 timmar. Denna kille tog hand om henne och hon fick verkligen visa att hon är en tuff tjej. Hon åkte framlänges, baklänges och fick skjuta på damlagets målvakt som tränade samtidigt.
Han fick påminna henne att hon skulle dricka vatten och vila lite också...

Dagen efter var hon med mormor till badhuset och simmade en hel längd = 25 meter..
Ibland blir man så stolt så man nästan spricker....
På eftermiddagen fick vi hem en sliten men ack så stolt tjej...

image55