härlig dag

Idag åkte vi till vänner som vi inte träffar alltför ofta och egentligen handlar det bara om brist på tid för vi har allitd väldigt trevlig ihop och idag var inget undantag.

Fick lite att fundera på dock... *hihi*

Vi gick i alla fall ut och grillade korv och barnen lekte och vi hade underbart trevligt trots att lilla Majsan bestämde sig för att inte äta nånting. Vi hade ju gjort misstaget att fika först och det brukar inte vara bra.

Sen gick vi in igen och barnen lekte och bråkade, lekte och bråkade om vartannat ;-)

Hur som helst så var det en mycket trevlig dag och Majsan är inne på sin 4:e dag utan att sova middag. Känns både sorgligt och skönt på samma gång. Nu är hon inte så liten längre...

Nu ska jag nog lägga mig och läsa min julklappsbok, Gott Nytt År på er allihopa

jobbiga småsyrror ;-)

Majsan är inte alltid så försiktig när hon är i Elinas rum och leker med hennes saker, den annars så tålmodiga Elina har numer fått nog. Denna skylt hänger numer prydligt på Elinas dörr:

image20

God Jul

Ja så har det blivit dan före dopparedagen, shit pommes frites (för att använda min dotters språk) vad fort det gick. Jag har inte fattat att det är jul nu....
Jobbade 4 timmar idag och även om det ger ganska bra med pengar så kändes det motigt att åka iväg kan jag säga. Denna dan före dopparedagen är ju dagen då vi myser som mest hemma med julgransklädning, skinka och köttbullebestyr...

Ja ja, granen klädde vi på förmiddagen och eftersom det är sambon som står för skinka och köttbullar så var min frånvaro inte så farlig ändå...

Nu önskar jag er alla en riktigt God Jul och tänk på att det viktigaste av allt är att vara tillsammans och mysa, mysa och åter mysa. För mig handlar julen om att umgås med nära och kära och det är precis det jag ska göra i 2 dagar nu. Jag är en renodlad familjemänniska och att umgås med min familj är det bästa jag vet.

Bjuder på ett par bilder på mina barn när de är som ljuvligast - nämligen när de sover ;-) (glimten i ögat)



Ha det!

Kram Helena



Älskade systerdotter...

Ville bara tillägna ett inlägg åt min älskade systerdotter, som just har varit sjuk och behöver ltie uppmuntran.

Du är nästan som min egen lilla (snart inte liten längre ;-) tjej, jag älskar dig till himlen och tillbaka!

Puss sötaste, snällaste, goaste lilla Jonna!
image17

Ett tag sedan....

Hej,

Nu var det ett tag sedan och detta beror på att jag jobbat 12 dagar i sträck och har inte gjort mycket annat än jobba, hämta barn, laga mat, lägga barn, städa, tvätta och till sist lägga mig själv ;-)

Majsan blev inte bättre i magen av att utesluta mjölk, och det visade sig att hon är lika lång som en medel 4-åring och då säger BVC-sköterskan att det är ytterst ovanligt att barn som växer så bra på längden som Maja gör har en matallergi.....

Jag blir galen snart för jag är nästan säker på att det är något (har ingen aning om vad) hon inte tål. Men om kräkningarna fortsätter så ska vi häras av efter jul för en läkarundersökning.

Annars så är allt bara bra, förutom att Elina just nu har feber, ont i halsen, ont i öronen och i huvudet. Hoppas hoppas att det går över till julafton och att inte Maja blir smittad.  Snälla tomten det är det enda jag önskar mig ;-)

mjölkfritt

Japp , BVC ringde upp mig och vi kom fram till att vi i en vecka ska utesluta alla mjölkprodukter i en vecka för att sedan komma på besök för vägning och samtal.

Ringde dagis och frågade om det var OK att göra detta utan intyg (när Elina skulle vara "mjölkfri" i en vecka på det gamla dagiset var de stenhårda på att det skulle vara läkarintyg) och det var absolut inga problem.

S

väntar på samtal

För 2:a gången på en månad så blir vi hemringda av dagis för att Maja spyr. Båda gångerna har hon varit jättepigg både när vi hämtat henne och resten av dagen... Således ingen magsjuka alltså.

För er som känner mig så vet ni att jag alltid sagt att hon inte är OK i magen och jag har alltid misstänkt att hon har någon slags allergi eller är känslig mot något.

När jag kom hem idag så ringde jag direkt till Vårdcentralen för nu måste det göras något slags test eller nåt för att säkerställa eller utesluta någonting.

Så nu sitter jag och väntar på att BVC-sköterskan (fö världens underbaraste) ska ringa upp mig och så får vi se vad hon säger denna gång.

Jag återkommer i ämnet.