skridskor igen

Jösses vad kul det var att åka skridskor, vi åkte i 1½ timme idag, och jag gissar att barnen fortfarande var trötta efter igår för det var inte med lika stor energi de åkte idag, men KUL hade vi.

Nu funderar jag på att köpa mig skridskor för att hyra blir ju dyrt i längden även om det är billigt med 30:- i timmen

Skridskor

Förra söndagen var vi på allmänhetens åkning och åkte skridskor för Elina fick ju skridksor i födelsedagspresent och nångång måste hon ju få åka, Maja fick prova men vi hittade inte de bra skridskorna så de hon hade var för stora och det gick inte alls bra.
I onsdags så var vi på skridskoskola och Elina åkte oavbrutet i 50 minuter medans Maja hängde som en spaghetti på mig som hade snörat på sig sina gamla skridskor som var för små och bambi på hal is verkade ändå ganska duktig i jämförelse.....

Men så hittade vi de skridskorna som Elina lärde sig på och vi åkte till Mariebergsskogen igår för att prova. Jag hyrde ett par skridskor i rätt storlek och det var JÄTTEKUL! Maja var lite osäker till en början och när farmor kom och tittade så ville hon leka i lekparken. Efter en stund ville hon åka igen och det som jag trodde skulle bli en timmes åkning blev till 2½ timme.... Elina tog några små pauser och när vi till sist skulle gå av isen så fick Maja ett utbrott som jag aldrig sett förut... Hon ville åka "meja fiskor"

Så nu ska vi strax packa in oss igen och åka idag med :-)





tebax

Nu har vi varit utan bredband i 2 veckor, snacka om abstinens.
Men nu är jag tillbaka i cyberspace :-)

Kan inte låta bli....

Hon är så duktig min lilla Elina på att läsa....


Några små filmer


Här kommer några filmer
















Kalas

Ja idag hade Elina kalas för sina klasskamrater och några som hängt med från "början" så att säga. Själv har jag ont i halsen och troligtvis feber (käkar alvedon regelbundet så jag hinner inte känna av ordentligt) och var inte överdrivet sugen på 3 timmar med huset fullt.

Men allt flöt på alldeles utmärkt med hjälp av kompisar så sa det mest svisch så var kalaset slut.

C hade gjort en tårta som var både unerbart fin och populär.

Nu är det slut på firande för ett tag framöver och det känns skönt ;-)

Imorgon börjar jobbet igen (om jag är frisk) och det ska också bli skönt på ett sätt.

Kram

image31
image32

Mina barn är genier....:-)

Jag visste väl att de var nåt extra mina barn... nu behöver jag inte oroa mig, mina barn är genier

Läs
här
Tyvärr måste man ha plus eller köpa aftonbladet för att läsa hela artikeln, men dessa orden stämmer definitivt på min 7-åring
"Babblar de oavbrutet? Lugn ? det kan betyda att de är genier"

Ha ha ha ha

Oj vad snö...

Nu har vi i alla fall fått snö....
Det är snö så att bilarna inte syns längre... :-)

Kalasdags idag och vi måste skotta, städa mm mm mm mm

Ha en trevlig snödag!

Världens vackraste


Igår fick jag påhälsning av världens vackraste tjej, eller gammal tant kanske man ska säga..
Det är i alla fall 13-åriga bearded collien Jolene som kom. Hon har en alldeles speciell plats i mitt hjärta.
Jag lärde känna hennes matte när jag hade min schäfer Tyson för hundra år sen (!) och de blev världens kompisar. Jolene är så speciell så det kan man inte beskriva. Tyvärr är hon numera så gammal så varje gång jag träffar henne kan vara den sista...



Mina två älsklingshundar, en är i hundhimlen

lite bilder från igår

Hej,

Här kommer lite bilder från Elinas födelsedag, har köpt ny mobil och får det inte riktigt att funka med att ladda över filmer till datorn... Jag jobbar på det!



Snart 7 år sedan

Vid den här tiden för 7 år sedan hade vi för en halvtimme sen blivit inskrivna på förlossningen och om 2½ timme är det exakt 7 år sedan vår lilla rödtott valde att komma ut...

Så här skrev jag om förlossningen då... hon var planerad till 21:e december 2000

Jag slutade att jobba den sista november och det var skönt, även om jag inte mådde dåligt så var jag ganska trött i ryggen när jag hade jobbat en hel dag. Det jobbigaste i slutet var på nätterna när jag hade svårt att sova på nätterna för att jag låg obekvämt och att jag var "orolig i knäna" som jag vill uttrycka det!
Den 21:e december kom och jag kände ingenting, och julhelgen kom utan att jag kände någonting och då började jag att bli orolig över att det skulle bli på nyårsafton... Men kl 0,00 på nyårsafton så skålade jag och Mats för att vi hade "lyckats" att gå över tiden så att han/hon skulle födas år 2001
Så började då mina småvärkar morgonen den 3:e januari. Mats hade åkt till jobbet vid 8-tiden och jag gick upp för att göra kaffe och frukost. Vid 9-tiden fick jag lite värk som kändes som mensvärk och jag förstod direkt att det var nära nu..........
Det höll på och småvärkte så jag ringde till Mats vid 9,30 och sa att han fick ha mobiltelefonen till hands ifall jag ville att han skulle komma hem. Men hela förmiddagen gick utan att det blev alltför jobbigt, värkarna blev ju starkare men jag hade definitivt värre värkar i tonåren när jag hade mens, så det var inte så jobbigt. Men så i sista reklampausen av Våra bästa år (som jag slaviskt följt under mina lediga veckor) så högg det tag i mig så jag nästan ramlade omkull där jag satt i soffan... Jag ringde först till mamma (!?) och grät och sa att jag aldrig skulle klara detta..
Sen ringde jag till Mats och sa att det nog inte var dags att åka in men jag ville att han skulle komma hem.. Han kom hem och vi ringde till förlossningen och sa som det var, hon frågade om vi ville åka in, men både jag och Mats hade bestämt oss för att vara kvar hemma så länge som möjligt och det tyckte hon var ett klokt beslut så hon gav oss lite råd och tips.
Jag började att ta lite tid mellan värkarna och det var allt från 6 - 15 minuter och de var inte särskilt långa värkarna heller. Men för varje timme som gick så blev värkarna längre och tiden emellan blev kortare. När klockan var 17 så kom Mats brorsa och hans ena son och hälsade på oss. De åt pizza medan jag låg på knä i soffan och åt glass och såg på TV. Då var det nästan exakt 5 minuter mellan varje värk. När klockan var ca 18 så blev det helt pllötsligt 20 minuter mellan två värkar och då var jag helt övertygad om att det skulle stanna av. Det var ju logiskt också eftersom värkarna inte gjorde speciellt ont.
Men efter det så var det fortfarande 5 minuter mellan värkarna som nu blev kraftigare och kraftigare men fortfarande långt ifrån så ont som jag hade föreställt mig på eftermiddagen när jag tittade på Våra bästa år!!!
Men vid 19-tiden hade jag några värkar som det bara var 3 minuter emellan och då tyckte Mats brorsa att vi skulle åka in. Men jag skulle bara se klart Vänner först och sen skulle jag duscha och hinna ringa till flera stycken och tala om att vi var på väg in (jag hade ju lovat att göra det)
Vi åkte in med planer på att kolla så att jag inte var öppen för mycket och sen åka hem igen, för jag ville inte ligga på förlossningen i massa timmar och "öppna mig"
Vid 20-tiden blev vi inskrivna och det visade sig att jag var öppen 7 cm, så på frågan om jag fick åka hem igen, fick jag svaret: Inte utan bebis.....
Men jag hade fortfarande inte på långa vägar så ont som jag hade föreställt mig. Vi satte på radion för det var bandy, Boltic spelade hemmamatch och jag ville höra hur det gick. Efter 1 timme ungefär så kom de in och visade hur lustgasen fungerade och det var ganska skönt till att börja med. Men sen när värkarna blev värre och värre så hade jag en handduk som jag bet i istället. Jag minns egentligen inte så mycket eftersom det gick ganska fort allting. Vid 22,30 så satte krystvärkarna igång och det var först då jag tyckte att det gjorde riktigt ont och då speciellt när huvudet skulle ut.
Men så var då klockan 23,03 när världens vackraste bebis kom ut och det var ingen Rasmus som jag hade trott utan en underbart vacker liten dotter som direkt fick namnet Elina. Hon vägde 3360g och var 52 cm lång. Lite hår hade hon också som var rödlätt. Vi hade blivit mamma och pappa och gissa om vi var stolta!!!

Helt otroligt...

Imorgon fyller min Elina 7 år... Vart tar tiden vägen egentligen, är det verkligen 7 år sedan jag bara längtade tills hon skulle komma ut ur magen??

Nu ska jag packa in paket till mitt hjärta!

Kram