Midsommarafton

Så var denna midsommar över, åtminstone aftonen. Vi hade en alldeles underbar dag/kväll/lite natt :-)

Det började med att vi åkte till mormor och morfars stuga som vi alltid gör på midsommarafton. I vanliga fall äter vi lunch där, men i år fikade vi bara. Bara och bara ska jag väl inte säga det bjöds på jordgubbar, maränger och glass och vi hade mysigt trots att vi åt inomhus. Som vanligt hade mormor gjort kransar åt barnen och vi fotade.



När vi var klara där åkte vi hem och hämtade grejer och fortsatte till en av mina allra käraste vänners sommarstuga. Han är min före detta chef och bor numera i huvudstaden med sin nya supertrevliga tjej och det är alltid lika roligt att träffa dem. Hon hade med sig sin son som är lite drygt 1 år äldre än Elina och sin svarta schäfer Ninja.

Elina och S hittade varandra direkt och lekte, Majsan fick på sig en flytväst och kunde vara nere vid vattnet alldeles själv medans vi satt uppe på toppen och tittade på henne. Hon lekte att hon fiskade med vassen och roade sig själv i en timme. Jag gick ner till henne och då blev hon lite vågad och halkade på en hal sten och ramlade med rumpan i vattnet så man kan säga att hon badade ofrivilligt :-)

Efter att vi hade ätit en mysig lunch så gick vi ner till ängen där alla sommarstugegäster samlas och reser midsommarstången. Vi dansade runt den och avslutade med att hurra för sommaren. Mysigt....

Elina och S stannade kvar på ängen när vi gick upp och skulle förbereda maten. När de kom var de alldeles svettiga och ville svalka sig i Vänern (15 grader huuu) Jag och kameran följde med ner och fotade det hela..



Sen grillade vi kött, potatis och åt en underbar middag, barnen grillade marshmallows, sen gick de ner till vattnet en stund. Vi tittade på fotboll och bara hade trevligt. När klockan var halvtio så såg Elina och S att några vuxna spelade kubb nere på ängen och de ville vara med och försvann. Kl 22.30 kom de upp och frågade om vi ville vara med, men vi såg på fotboll. Så Elina och S spelade kubb alldeles själva mellan 22.30 och 23.30. Då somnade Majsan äntligen som hade varit uppe sen 6 på morgonen.......... När Elina och S kom upp så började vi att packa för att åka hem efter en mycket trevlig dag. Precis när vi skulle till att lyfta upp Maja ur sängen så hörde vi ett duns, hon ramlande ur sängen stackarn. Vi packade in oss i bilen och for nöjda hem...


Kram och trevlig fortsättning på Midsommarhelgen.....





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback