Bok

Ja nu har jag läst ut en ny bok, Mig äger ingen av Åsa Linderborg.
Utdrag ur beskrivningen på
Bokus :

En pappa dör. En dotter ser tillbaka på deras liv tillsammans. Leif är den lokala fotbollsstjärnan som gifter sig ung och tar jobb på fabriken där både hans pappa och bröder jobbar. Han är en schablon av den manlige arbetaren. Mig äger ingen är Åsa Linderborgs berättelse om sin pappa, om manlighet och klass.

Men i
Mig äger ingen växer en annan, mer komplex, bild fram. Åsa Linderborgs pappa är totalt stolt över sitt arbete - men hatar det innerligt, han sköter inte hygienen - men är en pedant i hemmet, han drömmer om socialismen - men föraktar de som organiserar sig. Han är utlevande och drastisk, men också hämmad och blyg. Alkoholen är ständigt närvarande i vardagen.

Med den värkande kroppen full av känslor försöker han lotsa sig själv och sin dotter genom ett snabbt föränderlig folkhem från 1970-talet till i dag.

***************************************

Det är en mycket bra och läsvärd bok som får i alla fall mig att vilja gå upp mitt i natten, väcka barnen och tala om för dem hur mycket jag älskar dem....

När man lägger ifrån sig boken så går tankarna till alla barn som har det så här idag och hur man skulle vilja kunna hjälpa alla.

Som sagt det är svårt att säga att boken är "bra" om ni förstår vad jag menar, men jag kan definitivt rekommendera den.

***************************************

Nu ska jag börja med en ny bok, Flyga Drake
Den har jag hört mycket om och jag har ju läst Tusen strålande solar och den var helt underbar. Är inne i en riktig läsarperiod just nu. Har precis beställt Martina Haags nya I en annan del av Bromma för jag bara måste få läsa och skratta lite samtidigt...

Godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback