Tandläkaren

Första gången Maja var på besök hos tandläkaren (eller hygienist är det väl egentligen) så var hon inte så sugen på att varken visa tänder eller prata, då var hon 1 år. Nästa gång på hösten när hon skulle fylla 2 år så fick hon en ny tid och jag var inte så värst sugen på att åka dit.

De försökte att muta henne med leksaker varpå jag förklarade att hon tyvärr, tyvärr inte är mutbar. Det örat lyssnade inte hygienisten på utan visade Majsan en fin klocka som hon skulle få om hon öppnade munnen. Maja tar emot den och kastar den rakt i ansiktet på hygienisten :-) Ville gärna säga Vad var det jag sa?? Vi kom överens att hon skulle få komma om ett halvår i stället för om ett år för att vänja henne. Så var det då dags i somras, då hade vi fått en ny hygienist som var helt underbar! Inte för att det gick bättre med Maja men hon frågade mig varför hon trodde att hon betedde sig så här.
Så här=vända sig bort från henne och inte ens prata eller titta i ögonen. Jag sa att min teori är att hon är blyg (alt stönig) hon pratar helt enkelt inte med människor hon inte känner eller inte vill prata med. Så om hon skulle träffa henne oftare så tror jag att det skulle funka. Sagt och gjort vi fick 2 tider till hos henne, endast 10-minutersbesök för att lära känna henne med 2 veckors mellanrum.
Andra gången var likadan som den första med skillnaden att hon berättade att hon skulle till moster när vi åkte därifrån. Tredje gången visade hon tänderna en kort stund så hon hann att räkna de i underkäken i alla fall.

Idag på fjärde besöket hos den "nya" tandhygienisten så var Majsan jätteduktig! Det började med att hon kom ut och ropade upp oss och Maja fick säga till henne: Nu går vi till din rum! Hon hoppade upp i stolen och satte sig, fick lysa med lampan, dammsuga upp vatten i en liten kopp för att till slut gapa jättestort och visa alla tänderna så hon kunde titta med spegeln och räkna ALLA tänder denna gång!

Sen fick vi en tid om en månad igen, så att hon inte glömmer bort henne. Tänk att det finns såna människor som tar hänsyn till barns olika egenskaper och sidor. Tack vare detta så pratar Majsan om "tannlikarn" med ett skratt på läpparna.
F**N ta dem om vi får en annan hygienist i framtiden!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Är hon utlåningsbar till Elliot???? =)

2007-11-11 @ 00:03:53
Postat av: Helena

Ja folktandvården Våxnäs.. helt underbar

Postat av: Morfar

Maja har många egenskaper. En del jobbiga, men visst är hon en egen liten personlighet, som kan charma vem som helst. Till sist charmade hon även hygienisten och då var det också dags att tillåta besök i sin mun. Hur det nu än är, så håller vi på vår lilla Maja.
Kramar Mormor/Morfar.

2007-12-31 @ 11:47:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback